Ak Parti'den Bahattin Paslı Kültür Evi İle İlgi Açıklama

Güncel (STG) - SEYDİŞEHİR TOROSLAR GAZETESİ | 04.09.2024 - 14:33, Güncelleme: 04.09.2024 - 15:13
 

Ak Parti'den Bahattin Paslı Kültür Evi İle İlgi Açıklama

AK PARTİ İLÇE BAŞKANI ATALAY "BAHATTİN PASLI ÖNEMLİ BİR DEĞERDİR"

AK Parti Seydişehir İlçe Başkanı Kemalettin Atalay Seydişehir’in yetiştirdiği önemli halk ozanlarından Bahattin Paslı'nın adını taşıyan Kültür ve Sanat Evinin, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’ne tahsis edilmesine yönelik Seydişehir Belediye Meclisinde görüşülen önergeye tepki gösterdi. Basın yayın organlarında çıkan haberlere istinaden, Seydişehir Belediyesi Meclisinde Seydişehir’in önemli değerlerinden olan Halk Şairi Bahaddin Paslı’nın adını taşıyan Kültür ve Sanat Evinin Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’ne tahsis edilmesi yönünde CHP’li bir Belediye Meclis Üyesinin vermiş olduğu önergenin Cumhur İttifakı ve Demokrat Partili Meclis Üyelerinin ret oylarına rağmen CHP’li üyelerin teklifiyle Plan ve Bütçe Komisyonu’na sevk edildiğini, Cuma günü meclis toplantısında oylanacağını ifade eden AK Parti Seydişehir İlçe Başkanı Kemalettin Atalay Seydişehir’imize duyduğu büyük sevgi ve aşkla hiçbir karşılık beklemeden yayınladığı birbirinden kıymetli eserlerle ilçemizin tanıtımına katkıda bulunan vefalı insan Bahattin Paslı’ya yapılan bu vefasızlığı kabul etmek mümkün değildir dedi. Merhum Bahattin Paslı’nın yaptığı başarılı çalışmalarla Seydişehir’e kalıcı eserler bırakan hakkı ödenmez bir şahsiyet olduğunun altını çizen İlçe Başkanı Atalay, CHP’li Seydişehir Belediyesi’nin Bahattin Paslı gibi önemli bir Üstâd’ın ismini, Kültür ve Sanat Evinde yaşatmak yerine, ‘’Başörtülü gençlere burs vermiyoruz’’ diyerek insanları inancından dolayı aşağılayan, başı açık ile kapalılar arasında ayrımcılık yapan adında Çağdaş, özünde ise bağnazlık olan bir zihniyete tahsis etmeye yönelik girişimde bulunması Bahattin Paslı’nın ebedi istirahatgâhında kemiklerini sızlatmıştır. Sayın Paslı’ya yapılan bu nezaketsizliği şiddetle kınıyorum. Seydişehir Belediyesini yapmaya çalıştığı hatadan yol yakınken bir an önce dönmeye ve halkımızdan özür dilemeye davet ediyorum diye konuştu.
AK PARTİ İLÇE BAŞKANI ATALAY "BAHATTİN PASLI ÖNEMLİ BİR DEĞERDİR"

AK Parti Seydişehir İlçe Başkanı Kemalettin Atalay Seydişehir’in yetiştirdiği önemli halk ozanlarından Bahattin Paslı'nın adını taşıyan Kültür ve Sanat Evinin, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’ne tahsis edilmesine yönelik Seydişehir Belediye Meclisinde görüşülen önergeye tepki gösterdi.

Basın yayın organlarında çıkan haberlere istinaden, Seydişehir Belediyesi Meclisinde Seydişehir’in önemli değerlerinden olan Halk Şairi Bahaddin Paslı’nın adını taşıyan Kültür ve Sanat Evinin Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’ne tahsis edilmesi yönünde CHP’li bir Belediye Meclis Üyesinin vermiş olduğu önergenin Cumhur İttifakı ve Demokrat Partili Meclis Üyelerinin ret oylarına rağmen CHP’li üyelerin teklifiyle Plan ve Bütçe Komisyonu’na sevk edildiğini, Cuma günü meclis toplantısında oylanacağını ifade eden AK Parti Seydişehir İlçe Başkanı Kemalettin Atalay Seydişehir’imize duyduğu büyük sevgi ve aşkla hiçbir karşılık beklemeden yayınladığı birbirinden kıymetli eserlerle ilçemizin tanıtımına katkıda bulunan vefalı insan Bahattin Paslı’ya yapılan bu vefasızlığı kabul etmek mümkün değildir dedi.

Merhum Bahattin Paslı’nın yaptığı başarılı çalışmalarla Seydişehir’e kalıcı eserler bırakan hakkı ödenmez bir şahsiyet olduğunun altını çizen İlçe Başkanı Atalay, CHP’li Seydişehir Belediyesi’nin Bahattin Paslı gibi önemli bir Üstâd’ın ismini, Kültür ve Sanat Evinde yaşatmak yerine, ‘’Başörtülü gençlere burs vermiyoruz’’ diyerek insanları inancından dolayı aşağılayan, başı açık ile kapalılar arasında ayrımcılık yapan adında Çağdaş, özünde ise bağnazlık olan bir zihniyete tahsis etmeye yönelik girişimde bulunması Bahattin Paslı’nın ebedi istirahatgâhında kemiklerini sızlatmıştır. Sayın Paslı’ya yapılan bu nezaketsizliği şiddetle kınıyorum. Seydişehir Belediyesini yapmaya çalıştığı hatadan yol yakınken bir an önce dönmeye ve halkımızdan özür dilemeye davet ediyorum diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.