Alüminyum İlkokulu’nun Adı Eti Alüminyum A.Ş Emine Cengiz İlkokulu Olarak Değişti

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 27.08.2019 - 11:09, Güncelleme: 27.08.2019 - 11:09
 

Alüminyum İlkokulu’nun Adı Eti Alüminyum A.Ş Emine Cengiz İlkokulu Olarak Değişti

Alüminyum İlkokulu’nun adı Eti Alüminyum A.Ş Emine Cengiz İlkokulu olarak değişti.

Alüminyum İlkokulu için 1980’de inşaata başlanmış, 1998 yılına gelindiğinde ise tren okuldan normal binaya geçiş yapılarak mevcut Alüminyum İlkokulu olarak eğitime devam etmişti. Şimdi ise ETİ Alüminyum A.Ş’nin desteği ile ilkokulun A’dan Z’ye tüm birimleri değiştirilerek tadilatı yapıldı. Okul içerisinde ki bütün dersliklerin boyalarının yenilenip, kapılarının ve tesisatının değiştiği okulda dış cepheye de mantolama ve mimari çalışmalar yapıldı. Tadilat çalışmalarının yanı sıra okulun fiziki yeterliliği ve kapasitesini artırıldı. Tüm bu çalışmalardan sonra Alüminyum İlkokulu adeta inşaatı yeni yapılan bir okul haline getirildi. ETİ Alüminyum A.Ş’nin bu yardımlarından dolayı Kaymakamlık ilgili Bakanlığa, ETİ A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Şaban Cengiz’in annesi Emine Cengiz’in adının okula verilmesine yönelik yazı gönderdi. Bakanlıktan gelen onaydan sonra okulun adı ETİ A.Ş Emine Cengiz İlkokulu olarak değiştirildi.  
Alüminyum İlkokulu’nun adı Eti Alüminyum A.Ş Emine Cengiz İlkokulu olarak değişti.

Alüminyum İlkokulu için 1980’de inşaata başlanmış, 1998 yılına gelindiğinde ise tren okuldan normal binaya geçiş yapılarak mevcut Alüminyum İlkokulu olarak eğitime devam etmişti. Şimdi ise ETİ Alüminyum A.Ş’nin desteği ile ilkokulun A’dan Z’ye tüm birimleri değiştirilerek tadilatı yapıldı.

Okul içerisinde ki bütün dersliklerin boyalarının yenilenip, kapılarının ve tesisatının değiştiği okulda dış cepheye de mantolama ve mimari çalışmalar yapıldı. Tadilat çalışmalarının yanı sıra okulun fiziki yeterliliği ve kapasitesini artırıldı. Tüm bu çalışmalardan sonra Alüminyum İlkokulu adeta inşaatı yeni yapılan bir okul haline getirildi.

ETİ Alüminyum A.Ş’nin bu yardımlarından dolayı Kaymakamlık ilgili Bakanlığa, ETİ A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Şaban Cengiz’in annesi Emine Cengiz’in adının okula verilmesine yönelik yazı gönderdi. Bakanlıktan gelen onaydan sonra okulun adı ETİ A.Ş Emine Cengiz İlkokulu olarak değiştirildi.


 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.