BACASIZ FABRİKAYI GÖZ ARDI ETMEYELİM
Daha önceki yerel seçimlerin aksine bu seçimde de Belediye başkan adaylarının işsizliği önleyici, vatandaşa ucuz meyve ve sebze tüketmesini sağla sağlayacak ve esnafı rahatlatıcı projeleri ön plana çıkıyor.
Haber ve köşe yazılarımızda ara vermeden Seydişehir’in yeni bir kalkınma hamlesine ihtiyacı olduğunu, İşsizliği önlemek için sanayi, üniversite ve termal yatırımların çok önemli olduğunu gündeme getirdik.
Bu tespitimizin belediye başkan adaylarının önceliğinde olan projelerde yer alması ilçemizin geleceği ile ilgili yatırımlarda öngörümüzün de ne kadar yerinde olduğunu gösteriyor.
Devamlı söylendiğimiz gibi Seydişehir’de termal ikinci alüminyum tesisleri olma yolunda hızla yol alıyor.
Işık göründü.
Belediyenin Sosyal tesisleri çok büyük bir aksilik olmazsa Mart ayında tamamlanacak. Önümüzdeki hafta Seydişehirli iş adamlarından RAYF İnşaatın sahibi Ramazan Erdoğan’nın termal bölgede yapacağı büyük yatırımın temelleri atılacak.
Daha birçok özellikle sahil bölgesinden termal yatırımcı ise büyük projelerini tamamlayıp inşaata başlamak için çalışmalarını hızla sürdürüyor.
Termal seracılıkta ise ciddi yatırımcılar Termal bölgesine yatırım yapmak için çalışmalarını sürdürdüklerini biliyorum.
Termal su tedavisinde ise özellikle fizik tedavi için Selçuk Üniversitesinin ve Özel Hastahanelerin ilçemizde tesis kurmak için girişimleri var.
Bütün bu termal yatırımlar için alt yapı tamam.
Seydişehir Belediyesinin öncülüğünde hep birlikte bu termal potansiyelinin üzerine titrersek alın size en az iki bin kişilik istihdam.
Sanayi de öyle…
Eğer ekonomik dalgalanma olmasaydı organize sanayinde on’un üzerinde fabrika faaliyete geçmiş olacaktı.
Sadece doğalgaz eksiği olan bu eksikliğin giderilmesi içinde sözü alınan organize sanayisi ise ilçemize ekonomik katkı ve istihdam yaratmak için kapılarını açmış ve yatırımcıya her türlü kolaylığı sağlayacak bir kıvama gelmiş durumda.
Alüminyum tesisleri ve bu tesisler kadar önemli olan hafif sanayideki alüminyum yan sanayi fabrikalarındaki gelişmeler ise yüz güldürücü.
Gelinen noktada Sanayimiz içinde şunu diyebiliriz ki Seydişehir’in işsizlik sorununa çare olabilecek önemli bir faktör.
Ama gözden kaçan kentlerin kalkınması için çok önemli olan birde üniversite var.
Bakıyorum adaylar bu konuya pek değinmiyorlar.
Isparta’nın ve daha birçok il ve ilçenin birinci geçim kaynağının öğrenci olduğunu biliyoruz.
Hatta bu şehirlere öğrenci şehri de diyorlar.
Kafamda bu hafta köşe yazımda hangi konudan bahsedeyim derken elli dört bin öğrencinin bulunduğu Isparta Üniversitesindeki bir akademisyenin bilimsel araştırması medyada haber konusu oldu.
“2018 yılı Mayıs ayı içerisinde yerel ekonomik kalkınma vizyonu araştırmaları kapsamında Isparta için en önemli olan sektörler içerisinde üniversite öğrencisinin olduğu açıklandı. Yapılan araştırmada üniversite öğrencisinin aylık ortalama harcamasının 1000 TL olduğu Isparta’ya da yılda 427 Milyon 400 Bin lira katkı sağladığı ortaya çıktı.”
Seydişehir de maalesef esnaflarımız olsun odalarımız olsun bu konuda duyarsız.
Yüreğimize su serpen ise Ahmet Cengiz Fakültesi binasından sonra yöremizin iş adamlarından hayırsever Ali Akkanat’ın yaptırdığı Sağlık Bilimler Fakültesinin inşaatının hızla devam etmesi ve planlanan sürede bitecek olmasıdır.
Bu vesile ile Seydişehir Belediyesi’nin Sağlık Bilimler Fakültesinin yapılmasındaki gösterdiği hassasiyete de hayırsever işadamı Akkanat Holdingin değerli sahiplerine de teşekkür etmek gerekir.