HAMİT LEYLEK "GAZETECİLER GÜNÜ"NÜ KUTLADI

AK Parti Seydişehir Belediye Başkan Aday Adayı Hamit Leylek, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü münasebetiyle bir açıklama yaptı.

Basın-Yayın organlarının hayatımızdaki yeri ve önemine vurgu yapan Hamit Leylek, şunları söyledi:

10 Ocak 1961 yılından itibaren gündeme alınan ve özel bir gün olarak kutlanan “Çalışan Gazeteciler Bayramı” ile yazılı ve görsel basın yayın organlarının önemine dikkat çekilmektedir.

“Dünya Çalışan Gazeteciler Günü” Bu sektörde; irili ufaklı, yerel yada ulusal arenada faaliyet gösteren tüm emektarların sorunlarını detaylıca ortaya koymak, beklentilerine  çözüm yolları aramak ve toplumdaki algı ile gazetecilerin dünyası arasında köprü kurmak açısından önemli bir gündür.

Doğasında “dürüstlük ve özveri” olan basın-yayın sektöründe, özellikle yerel bazda çalışanların fedakarlıkları hepimizin malumudur. Baş döndürücü bir hızla gelişen teknolojik imkanlar ve sosyal medya olgusunun hayatımıza nüfus etmesiyle birlikte; haberin önemi kadar bunun hedef kitlelere süratle ulaştırılması da bir o kadar önemlidir.

Batıdaki örneklerinde olduğu gibi Ülkemizin menfaatlerini ön planda tutarak; tarafsızlık ve güven ilkesi ekseninde sağduyulu yayınları ile ortak  geleceğimize ve milli menfaatlerimize katkı sağlayan; basın-yayın sektöründeki tüm emekçilerin ve ailelerinin “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Bayramı” nı kutlar, çalışmalarında başarılar dilerim.