SEYDİŞEHİR 2022 YILINDA TERMAL TURİZMDE ATILIM YAPACAK
Mera arazisinden dönüştürülerek Seydişehir’e kazandırılan, Seydi Şifa Termal tesisleri ile özel sektör tarafından yapılan sosyal tesislerin yer aldığı Isparta Çevre yolu üzerinde yer alan 365 bin metrekarelik termal bölgesinde bulunan termal arsalarının, 3 yıllık yatırım şartıyla ihalesi yapıldı.
Seydişehir Belediyesi Düğün Salonunda gerçekleştirilen şartlı ihalede ülke çapında adından söz ettiren 4 firma bölgede yatırım yapmak için arsa temin etti.
Toplamda 8 parselden oluşan 158 bin 753 m²’lik arsayı yatırım şartıyla alan firmalar 2022 yılında projelerini gerçekleştirmek için ilk kazmayı vurarak, 3 yıl içerisinde tamamlanacak olan projeler ile Seydişehir, Termal şehir olacak.
Termal villalardan, tatil köylerine, apart otellerden, lüks otellerden, konaklara varana kadar birçok projenin hayata geçirileceği termal bölgesi, Seydişehir’e, bölgeye ve ülkemize büyük bir katma değer ve istihdam sağlayacak.
Yatırım şartıyla yapılan ihalenin Seydişehir’de büyük bir dönüm noktası olduğunu söyleyen Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal, “Seydişehir’imizde Leblebi ve Eti alüminyumdan sonraki 3. Kalkınma ateşini yaktık. Seydişehir’imiz artık termal şehir olma yolunda hızla ilerliyor. Ulusal büyüklükteki 4 firmamızın katılımıyla gerçekleştirdiğimiz yatırım şartlı ihalemiz neticesinde firmalarımız yatırımlarını 3 yıl içerisinde gerçekleştirecek. Bu firmalarımızın toplam 158 bin 753 M²lik alanda yapacak olduğu termal villa, otel, tatil köyü gibi projelerle ilçemiz artık termal turizmde adından söz ettiren termal şehir olacak. İhaleye katılarak yatırım yapmak için arsa temin eden tüm firmalarımıza teşekkür ediyor, hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi.
Seydişehir’in termal turizmde daha fazla adından söz ettiren bir şehir olması için özveriyle çalıştıklarını, yeni projeler ürettiklerini kaydeden Başkan Tutal, “Şehrimizin termal turizmde daha da gelişmesi için yeni projeler üretmeye ve şehrimize kazandırmaya devam ediyoruz. Her yıl 5 milyon aracın geçiş yaptığı, İç Anadolu’yu Akdeniz’e bağlayan çevre yoluyla bütünleşmiş bölgemizde bu alanda gerçekleştirmeyi planladığımız termal seracılık ve termal fizik tedavi gibi projelerimizin hazırlıklarına başladık. Bu projelerimizi hayata geçirdiğimizde şehrimiz istihdam, termal turizm ve nüfus yoğunluğu noktasında daha büyük bir atılım yapmış olacak. Bacasız sanayi olan turizmi ilçemizde canlandıracağız ” diye konuştu.