Kuran kursu görevlisinin ihbarı kirli istismarı bozdu. 34 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.

 

 

Seydişehir ilçesinde Kuran kursuna giden E.B., geçen yıl ağustos ayında eğitmenine ağabeyi V.B.'nin kendisine cinsel istismarda bulunduğunu anlattı.

 

Eğitmen durumu jandarmaya bildirdi.

 

İhbar sonrası fabrikada işçi olarak çalışan V.B., gözaltına aldı.

 

VB ifadesinde 'Arabamı kullanmak istersen, benimle ilişkiye gireceksin'

 

V.B., ifadesinde, "Kız kardeşim de arabamı kullanmak istiyordu. 'Arabamı kullanmak istersen, benimle ilişkiye gireceksin' dedim; o da kabul etti. 2 yıl boyunca devam etti" dedi.

 

İfadesi sonrası V.B. 'çocuğun nitelikli cinsel istismarı' suçundan tutuklandı.

 

İfadesi alınan E.B., ağabeyi V.B.'nin 2016'dan 2023'e kadar ailesinin evde olmadığı sıralarda kendisine cinsel istismarda bulunduğunu aynı zamanda  kız kardeş A.B.'ye de sarkıntılıkta bulunup, taciz ettiğini anlattı.

 

Kız kardeşlerin ifadelerinin ardından Seydişehir Cumhuriyet Başsavcılığı, 30 yıla kadar hapsi, A.B.'ye yönelik eylemlerinden dolayı da 12 yıla kadar hapsi istendi.

Seydişehir Ağır Ceza Mahkemesi'nde karar duruşmasına çıkan tutuklu sanık V.B., Kardeşlerinin kendisine iftira attığını öne sürdü.

 

Mahkeme heyeti, V.B.'ye 'çocuğun nitelikli cinsel istismarı' suçundan 30 yıl, 'sarkıntılık yapmak suretiyle çocuğun cinsel istismarı' suçundan da 4 yıl 6 ay hapis cezası verdi.