KONYA YATIRIMLARI İLÇELERE KAYDIRILACAK

Seydişehir Belediye Başkanı Hasan Ustaoğlu’nun yanı sıra Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’ın, merkez ve ilçe belediye başkanlarının, OSB Başkanları ve müdürlerinin de katıldığı toplantıda Konya’nın sanayileşme sürecinde yeni bir döneme girildiği vurgulanarak yeni sanayileşme modelinin ilçelerimizle birlikte topyekün kalkınma olacağı ve bu kalkınmanın ilçe OSB’lerimiz marifetiyle gerçekleştirileceği belirtildi.

Toplantının açılışında konuşan KSO Başkanı Mustafa Büyükeğen, Konya’nın üretim ve ihracat gücüyle Türkiye’nin önemli sanayi şehirleri arasında yer alma başarısı gösterdiğini vurguladı. 195 ülkeye yıllık 3,3 milyar dolardan fazla ihracat yapan şehrin ihracatının yüzde 95’inin sanayi mamullerinden oluştuğunun altını çizen Büyükeğen, Konya’nın sanayideki başarılarının takdire şayan olduğunu belirtti. 

Konya’nın sanayi odaklı kalkınma yolculuğunun sürdürülebilmesi için yeni bir strateji geliştirilmesi gerektiğini de vurgulayan Büyükeğen, oda olarak bu konuda önemli çalışmalar yürüttüklerini ve şehrin yeni sanayileşme modelini “İlçelerle Birlikte Topyekun Kalkınma” olarak belirlediklerini ifade etti. Konuşmasında şehir merkezindeki organize sanayi bölgelerinin neredeyse tamamen dolduğunu hatırlatan Büyükeğen, şunları söyledi: “Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı (TEPAV) ile birlikte yaptığımız Konya İçin Yeni Bir Kalkınma Stratejisi Araştırmamız da, Konya’mızın ilçelerle birlikte topyekun bir kalkınma stratejisi geliştirmesi gerektiğine işaret ediyor. Bu nedenle ilçelerimizi ve ilçelerdeki organize sanayi bölgelerimizi kapsayan yeni bir sanayileşme modeli ortaya koymak istiyoruz. Şehrimizde 12 organize sanayi bölgemiz var. Bu OSB’lerimizden 2 tanesi şehir merkezinde, 10 tanesi ilçelerimizde. Şehir merkezimizdeki OSB’lerimiz neredeyse tamamen dolmuş durumda. Ancak ilçelerimizdeki OSB’lerimiz yatırımcılarını bekliyor. Biz Konya Sanayi Odası olarak Marmara Havzası’ndan gelecek yatırımların ve Konyalı sanayicilerimizin yapacağı yeni yatırımların öncelikli adresinin ilçelerimiz olması gerektiği görüşündeyiz. Birlik ve beraberlik içinde, ilçelerimizin ve organize sanayi bölgelerimizin kalkınmasını sağlayacak bu yeni kalkınma strateji, sadece ilçelerimize değil, şehrimize de büyük katkı sağlayacaktır.”