HAYVAN PAZARI AÇILDI

Cumartesi günü Et ve Süt Birliği Başkanı Ergun Balcı ve besicilik yapan vatandaşların isteği ile belediye tarafından açılan hayvan pazarının ilk ziyaretçileri Seydişehir Belediyesi Koordinatörü Yasin Şahin ve STK örgütleri oldu.

Hayvan pazarının açılışının ilk günü olmasına rağmen besiciler tarafından satmak için getirilen hayvan sayısının fazla olduğu görüldü.

Hafta sonları cumartesi günü hizmete giren hayvan pazarında belediye veterineri tarafından hayvanların sağlık ve gebelik kontrolleri de yapılıyor.

Belediye Koordinatörü Yasin Şahin ve STK temsilcileri hayvan sahiplerine kazançlarının bereketli olmasını dileyerek açılan hayvan pazarının ilçemize hayırlı ve uğurlu olması temennisinde bulundular.

Hayvan pazarının yıl boyu cumartesi günleri kurulmasının sebebinin, hayvan ticaretini teşvik etmek ve besicilikle uğraşan vatandaşların taleplerini yerine getirmek olduğu bildirildi.

Samanpazarı mevkiinde kurulan hayvan pazarı bundan önce sadece kurban bayramlarında faaliyet gösteriyordu.

11 yıl önce yıl boyu yine hafta sonları açılan hayvan pazarı o dönemde ilginin az olması sebebiyle kapanmıştı.

Tekrar hafta sonları açılan hayvan pazarının ilk günkü ilgi devam ederse devamlı açık kalacağı, belediye gündeminde olan başka bir yere taşınması gerçekleşse bile bu uygulamanın devam edeceği öğrenildi.