KIRIM TATAR ATEŞ DANS GRUBU SEYDİŞEHİR’E GELİYOR

Kırım Tatar “ATESH” adına dans ansamblı 3 Eylül 2016’da kuruldu. Kırım Cumhuriyeti’nde 4 yaşından itibaren yaklaşık 1700 öğrenciyi bir araya getiren 11 şubesi bulunmaktadır.

“ATESH” ansamblı uluslararası, Cumhuriyet, bölgesel ve bölgeler arası yarışmalara ve festivallere aktif olarak katılmaktadır.

“ATESH” ansamblı, çeşitli yarışmaların ve festivallerin 400 kattan fazla ve Grand Prix Kupası’nın 70 katından fazla kazananıdır.

“ATESH” ansamblı, varlığı boyunca zengin bir repertuvar biriktirmiştir. Repertuarın temeli Kırım Tatar halk danslarının incelenmesi, geliştirilmesi ve yaygınlaştırılmasıdır. Ansamblının repertuvarı, Kırım Tatar kültürünün özelliklerini, bayramların ve ritüellerin renklerini yansıtan çok çeşitli halk sahne dansları ve besteleri içeriyor. Ansamblının tarafından gerçekleştirilen Kırım Tatar dansları özgünlüğü, görselliği ve dans söz dağarcığının çeşitliliği ile öne çıkıyor.

Ansamblının kurucusu, bugüne kadar onu yöneten Midat Halilov’dur.

Dünya Kırım Tatar Derneği Başkanı Mustafa Sarıkamış yaptığı açıklamada Dünya Kırım Tatar Derneği yine Muhteşem Organizasyona imza atacak. Kırım ATEŞ Ansamblı 28 EKİM 2024 günü Seydişehir’de Atatürk kapalı spor salonunda konser verecek.

Kırımdan gelen bu Ateş ansamblı Muhteşem bir kültüre sahip olan Kırım tatarlarının halk danslarını Türkiye halkına sunmuş olacak.