KONYA-ANTALYA HIZLI TREN PROJESİ’NİN AKIBETİ MERAK EDİLİYOR

Son çıkan haberlere göre 2024-2030 Ulaştırma Bakanlığı Yatırım Programı’nda olan Konya-Seydişehir-Antalya hızlı tren ve yük treni projesinin akıbeti halkımız tarafından merak ediliyor.

Ulaştırma Bakanlığı tarafından ihale aşamasına getirilen Konya-Seydişehir-Antalya hızlı tren hattının programa alınıp ihaleye çıkarılması beklenirken Konya’nın denize ulaşmasında bir başka alternatif olan Konya, Karaman, Ulukışla ve Mersin hızlı tren hattının gündeme gelmesi bölge halkı tarafından garipseniyor.

Konya Ak Parti Milletvekili Mehmet Baykan, Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ve Ak Parti İl Başkanı Hasan Angı Ereğli’de Konya-Karaman-Ulukışla hızlı tren hattında incelemeler yapması ve bu hat tamamlandıktan sonra Mersin’e hızlı tren ve yük treninin kazandırılması ile ilgili basında bir takım haberler çıktı.

Bu haberlerden sonra bütün altyapı hazırlık çalışmaları tamamlanan ve ihaleye çıkması beklenen Konya-Seydişehir-Antalya hızlı tren projesinden bahsedilmemesi Seydişehir, Antalya ve Konya’da bölge halklarının “Konya-Seydişehir-Antalya hızlı tren hattının akıbeti ne oldu?” sorusunu sormasına yol açtı.

Haber: Arzu SAYLAM