KALAYCI; ?HÜKÜMET KURMAYA DEĞİL, İHANETE HAYIR DEDİK?

MHP ilçe seçim bürosunda partililer ile buluşan Kalaycı ülke gündemine dair önemli açıklamalarda bulundu.

Hükümet kurma sürecinde yaşananları anlatan Milletvekili Kalaycı, seçim beyannamesi hakkında partililere bilgi verdi. 1 Kasım seçimlerinde MHP’nin başarılı olacağını ifade eden Kalaycı, seçim bürosundaki konuşmasından sonra bazı STK örgütlerini de ziyaret etti.

Milli güvenliğimiz tehdit altında, ülkeyi bölünme noktasına getirdiler diyen Kalaycı; “PKK’yı güçlendirdik diye kendileri itiraf ediyorlar. Valilere talimat verdik PKK’ya dokunmayın diye kendileri söylüyorlar. Bir yandan da Milliyetçilikten bahsediyorlar. Bunun adı ihanet değil mi?1 Kasım da Ak Partiye oy verecek vatandaşlarımızdan öbür dünyada bunun hesabı sorulacak. Başta şehitlerimiz yakalarına yapışacaktır.”  Diye konuştu.

Bir parti hizmet için, iktidar için çalışır. Biz iktidar olmak istemez miyiz diyen Kalaycı; “ Hükümet kurma ile oluşan heyette görev aldım. İlk ağızdan açıkça sizlere süreci aktarmak istiyorum. Biz günlerce hükümet kurma çalışmalarımızı sürdürdük. Sadece beraber olduğumuzda çözüm sürecini öne sürdük. Bu devam edecekse HDP ile hükümet kurulması gerektiğini söyledik. Bakanlık dağılımında dahi oy orantılarımıza göre nasıl oluşacağına dair çalışma yaptık Ak Parti ama özellikle Cumhurbaşkanımız 7 Haziran günü akşamı ülkeyi yeniden seçime götürmeyi kafasına koymuşlardı. Cumhurbaşkanının tutumu olmasa Davutoğlu ile hükümet kurma durumumuz vardı. MHP hiçbir zaman hükümet kurmaya hayır dememiştir. MHP’nin hayır dediği bölücülüğe, ihanete, yapılan yolsuzluğa hayır demiştir.” Şeklinde konuştu.

Kalaycı, bu hükümet Esad bizi kandırdı diyor. Fethullah hoca kandırdı diyor. PKK kandırdı diyor. Bu kandırmanın bedelini Türk Milleti ödüyor diyerek; “Türkiye’de ki sığınmacılara 600 milyar dolar ödedik. Türkiye’de bir paralel yapı varsa bunun karşısında MHP dimdik durur. Sayın genel başkanımız bu konuda Başbakan’a Abant toplantılarını hatırlattı. Bu toplantılara katılanların yarısından fazlası Ak Partide. Bu nasıl parelel karşıttır.” Dedi.

Kalaycı MHP’nin seçim beyannamesinden bahsederek; “Bunlar doğru yola geldiler. Milletimizin yaşadığı geçim sıkıntısını gördüler. MHP bütün dar gelir vatandaşlarımızı rahatlatacak projeler geliştirdi. Askeri ücretin 1500 TL, emekliye 1400 TL tutarında iki ikramiye sözümüz bunlardan bazılarıdır.” Diyerek sözlerini bitirdi.