Öğretmenevinin bir an önce açılması bekleniyor…

Ramazan ayından önce yeni yerine taşınan ve ramazan bayramından sonra açılması planlanan yeni Öğretmenevi ‘ne beklenen ödenek gelmediği için faaliyete geçmesi gecikti.

Alaylar 1 Mahallesinde bulunan Etibank yanındaki FETO’ya ait Kolej yurdu olarak kullanılan binanın devlete aktarılmasından sonra Öğretmenevine dönüştürülmesi için ilgili bakanlıktan alınan onaydan sonra tadilat için çalışmalar başlatılmıştı.

Ramazandan ayından önce çürük olması nedeni ile apar topar yeni yerine taşınan eski Öğretmenevinin faaliyeti durdurulmuştu. Edinilen bilgiye göre yeni Öğretmenevindeki gecikmenin çevre düzenlemesi ve ödeneğin zamanında gelmemesi gibi nedeniyle açılmasının uzadığı, yakın zamanda faaliyete geçmesi için çalışmaların devam ettiği öğrenildi.

Haber: Arzu Saylam