TARIM MESLEK LİSESİ’NİN TEK EKSİĞİ ÖĞRENCİ AZLIĞI…

Proje kapsamında toplam 8 öğrenciye 3 aylık dönemler halinde Avusturya-Viyana, Almanya-Münih’te hayvan yetiştiriciliği ve sağlığı alanında staj yapma hakkı verildi.

Konuyla alakalı açıklamalarda bulunan okul müdürü Seyit Ali Koç; “Okulumuzda şuanda tarım ürünleri, meyve, yumurta, tavuk ve mantar üretimleri yapılıyor. Okulumuz her bakımdan son derece donanımlı. Bunun yanında öğrencilerimize rahat imkanlar sağlayan Pansiyonumuzda mevcut. Öğretim kalitemizde oldukça yüksek. Son kabul aldıkları proje ile de başarımız perçinlendi. Bizler de bu başarılarından dolayı gurur ve mutluluk duyduk. Çocuklarımız Avrupa’da staj görme hakkı kazandı. Bu sayede çocuklarımızın hem ufku genişleyecek hem de alanlarında yeni uygulamaları görme ve deneyimleme imkanı bulacaklar” dedi.

Müdür Koç, Tarım ve hayvancılık alanında bütün imkanlara sahip olmalarına rağmen okullarındaki öğrenci mevcudiyetinin azlığına üzüldüklerini belirterek; “Tarım ve hayvancılık ülkemiz ve ilçemiz için çok önemli. Modern hayvancılık ve tarım eğitimi verilen okulumuz çevresinde önemli bir kurum olarak öne çıkmaktadır. Temennimiz ve dileğimiz okulumuzdaki öğrenci sayısının artmasıdır. Çalışmalarımız da buna yönelik olmaya devam edecektir.” dedi.

Haber: Arzu SAYLAM