TAŞINMASINA KARŞI ÇIKILAN ORTAKARAÖREN LİSESİ KONTEYNERLERDE EĞİTİM VERECEK

32 öğrencisi olan ve hayvancılık bölümü ile hizmet veren okul, 6 Şubat depreminden sonra yapılan sağlamlık incelemesinde çürük çıkması ve güçlendirme bedelinin de fazla olması nedeniyle öğrencilerin güvenliği için geçici olarak konteynerlerde eğitim ve öğretime devam edecek.

Seydişehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından taşımalı sisteme geçilmesi istenmiş ancak Ortakaraören Muhtarlığı ve halkı kendileri için okulun öneminin büyük olduğunu, tarihi bir okul olduğunu belirtmiş ve bu nedenle okulun taşımalı sisteme geçilmesine karşı çıkmışlardı.

Valilik kararı ile Seydişehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Ortakaraören Şehit Mustafa Tünel Çok Programlı Anadolu Lisesi’nin eğitimi geçici olarak konteynerlerde yapılacak.

Öğretim görülecek konteynerler okul bahçesine konulmaya başlandı.

Konuyla ilgili ise Ortakaraören Muhtarı Şakir Yıldırımoğlu’nun yaptığı açıklamada “1967 yılından beri kasabamıza hizmet veren, kasabamızdaki her hanede en az bir mezunu bulunan ve mahallemiz için tarihi bir önem arz eden Şehit Mustafa Tünel Çok Programlı Anadolu Lisesi, 6 Şubat 2023 depreminden sonra talep üzerine sağlamlık incelemesine tabi tutulmuştu. Yetkili kurullar tarafından 2 kez güçlendirme, sonrasında da kapatılma ve taşıma kararı verilmişti. Tüm bunlara rağmen Ortakaraören halkı olarak okulun kapatılmamasını istiyorduk. Çabalarımız sonuç verdi. Okulumuzun burada kalması için geçici olarak konteynerler okulumuzun bahçesine indirildi. Yakın zamanda konteynerlerde eğitim görülmeye başlanacak. Bu konuda emeği geçenlere teşekkür ederim dedi.