Yazar Erol:” Hazır Salça Ev Yapımını Tutmaz”

Ev hanımlarının kışlık salça ihtiyaçlarını yapmak için evlerinin önünde ve bahçelerinde ocakta salça kaynatırken salça çekicilerinin önündeki uzun kuyruklara rastladığımız şu günlerde Ünlü Yemek Yazarı Hülya Erol’da konuyla ilgili şunları söyledi:”  Hazır salçalar içinde yapay gıdalar kullanıldığı için  hijyenik olmaz ve çok dayanmaz. Ev salçasının da iyi olmasının püf noktaları:  Salçayı kaynattıktan sonra bir gün üzerine tülbent sererek güneşte bekletirim. Salçayı çok kaynatmam. Hafif sulu olur. Ama bir gün güneşte bekletirim. Bu yöntem hem salçanın mikrobunu alır hem de suyunu alır. Salçayı kıvamında yaparsanız iki yıl dayanır” dedi.