BAĞLAMA MUCİDİ RAMAZAN ERDOĞAN’DAN “YÜCE DAĞ BAŞINDA YANAN BİR IŞIK İDİM” (VİDEOLU)

Türkiye 05.10.2024 - 13:38, Güncelleme: 05.10.2024 - 13:38
 

BAĞLAMA MUCİDİ RAMAZAN ERDOĞAN’DAN “YÜCE DAĞ BAŞINDA YANAN BİR IŞIK İDİM” (VİDEOLU)

Hemen hemen her müzik enstrümanını çalan ve tasarımları kendisine ait olan 9 bağlama sazın mucidi Ramazan Erdoğan, evinin altındaki atölyesinde sanatla iç içe bir hayat sürüyor.

Sanatçı Ramazan Erdoğan’ın Belediye polis lojmanlarının arkasında bulunan evinin atölyesinde hemen hemen tüm bağlamalar ve diğer müzik enstrümanları bulunuyor. Ayrıca atölyede Türkiye’nin ünlü sanatçı ve siyasilerinin resimlerinden oluşan bir koleksiyon da var. Yurt dışında çalışırken emekli olup daha sonra memleketi Seydişehir’e yerleşen Tepecik Mahallesi 1952 doğumlu Ramazan Erdoğan amatörce müzik yaptığını, atölyesinde bulunan “Ağlama Bülbül, Çağlama, Dağlama, Aşık Kemane, Maşuk Kemane, Oyma Keman, Turna, Azerbeycan Tari ve Alaylı Kemençe isimli bağlamalarının tasarımının kendisine ait olduğunu, hemen hemen bütün saz enstrümanlarının bakımını yaptığını ve aynı zamanda bu enstrümanları çaldığını belirterek “Hayatımda acılar, güçlükler, yurt dışı ve bir çok önemli hikayem var. Şimdi emekliyim ve Seydişehir’e yerleştim. Hayatımın geri kalanını evimin altındaki atölyede sanatla iç içe geçiriyorum” dedi. Atölyesinde ünlülerin resimlerinden oluşan geniş bir koleksiyona da sahip olan Ramazan Erdoğan bizlere yaşadığı acı bir olaydan sonra çok sevmeye başladığı bir türkü olan “Yüce Dağ Başında Yanan Bir Işık İdim” türküsünü, kendi tasarımı olan çağlama isimli bağlamasıyla kendi sesinden icra ederek bizlere sundu.
Hemen hemen her müzik enstrümanını çalan ve tasarımları kendisine ait olan 9 bağlama sazın mucidi Ramazan Erdoğan, evinin altındaki atölyesinde sanatla iç içe bir hayat sürüyor.

Sanatçı Ramazan Erdoğan’ın Belediye polis lojmanlarının arkasında bulunan evinin atölyesinde hemen hemen tüm bağlamalar ve diğer müzik enstrümanları bulunuyor. Ayrıca atölyede Türkiye’nin ünlü sanatçı ve siyasilerinin resimlerinden oluşan bir koleksiyon da var.

Yurt dışında çalışırken emekli olup daha sonra memleketi Seydişehir’e yerleşen Tepecik Mahallesi 1952 doğumlu Ramazan Erdoğan amatörce müzik yaptığını, atölyesinde bulunan “Ağlama Bülbül, Çağlama, Dağlama, Aşık Kemane, Maşuk Kemane, Oyma Keman, Turna, Azerbeycan Tari ve Alaylı Kemençe isimli bağlamalarının tasarımının kendisine ait olduğunu, hemen hemen bütün saz enstrümanlarının bakımını yaptığını ve aynı zamanda bu enstrümanları çaldığını belirterek “Hayatımda acılar, güçlükler, yurt dışı ve bir çok önemli hikayem var. Şimdi emekliyim ve Seydişehir’e yerleştim. Hayatımın geri kalanını evimin altındaki atölyede sanatla iç içe geçiriyorum” dedi.

Atölyesinde ünlülerin resimlerinden oluşan geniş bir koleksiyona da sahip olan Ramazan Erdoğan bizlere yaşadığı acı bir olaydan sonra çok sevmeye başladığı bir türkü olan “Yüce Dağ Başında Yanan Bir Işık İdim” türküsünü, kendi tasarımı olan çağlama isimli bağlamasıyla kendi sesinden icra ederek bizlere sundu.

Habere ifade bırak !
Habere Ek Video
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.