BAĞLAR SUSUZLUKTAN KURUYOR

Türkiye 03.08.2024 - 15:50, Güncelleme: 03.08.2024 - 15:50
 

BAĞLAR SUSUZLUKTAN KURUYOR

Geçtiğimiz yıllarda yeraltı sularının azalmasıyla su sorunu yaşayan Seydişehir merkezdeki bağlar bu sene kuraklığın da etkisiyle susuz kaldı.

Şimdiye kadar hiç kurumayan Pınarbaşı’nın ana pınarı kurudu. Ilıca’nın suyu tükendi. Akçay Deresi’nde su kalmadı. Bu nedenle Pınarbaşı’nda ve Ilıca’da bulunan bağlar kurumaya yüz tuttu. Bağarası’nda bulunan Irmak, göz pınarı, Anabağlar Mahallesi’nde ki Canım Bağları da susuzluk nedeniyle kuruma yüz tuttu. Millet Bahçesi’ni sulamak için Dağ Bağları eteğindeki eski mezbaha yanında vurulan sondajların, Pınarbaşı mevkiinde ki bağların su kaynağı olan pınarların erken kurumasına neden olduğu iddaa ediliyor. Akçay’dan beslenen Irmak Bağları ve Anabağların susuzluk yaşaması da Gökçehüyük Mahallesi’nde kurulan ikinci barajdan çaya su bırakılmamasına neden olduğu, ayrıca Akçay’ın beton kanal yapılmasıyla kanaldan kuyulara sızan suyun kesilmesine bağlanıyor. Susuzluk nedeniyle bağlarının kuruduğunu söyleyen bağ sahipleri, “Canım bağlarımız su olmadığı için kurumaya başladı. İçimiz yanıyor. Onca yapılan yatırımlar, onca emekler boşa gidecek. Bu susuzluğa bir çare” diyerek yetkilileri uyarıyorlar. Pınarbaşı’nda bulunan bağ sakinleri Belediye Başkanı’nın kendileri ile yakından ilgilendiğini bu sene miravda tutularak bahçelerinin sulamasında kolaylık sağlandığını belirttiler. Pınarların kurumasıyla susuzluk yaşadıklarını söyleyen bağ sakinleri “Başkanımızdan ricamız bu konuya köklü bir çözüm bulunması. Olmazsa Pınarbaşı mevkiinde pınarların olduğu bölgeye sondaj vurulmasını talep ediyoruz” dediler. Akçay kenarında bulunan bağ sakinleri ise, “Gökçehüyük’te yapılan ikinci baraj aslında bizim bağların sulanması için yapıldı ama barajdan damla su verilmiyor” diyerek yetkililerden bu duruma çare bulunması için çalışma yapılmasını istediler.
Geçtiğimiz yıllarda yeraltı sularının azalmasıyla su sorunu yaşayan Seydişehir merkezdeki bağlar bu sene kuraklığın da etkisiyle susuz kaldı.

Şimdiye kadar hiç kurumayan Pınarbaşı’nın ana pınarı kurudu. Ilıca’nın suyu tükendi. Akçay Deresi’nde su kalmadı.

Bu nedenle Pınarbaşı’nda ve Ilıca’da bulunan bağlar kurumaya yüz tuttu. Bağarası’nda bulunan Irmak, göz pınarı, Anabağlar Mahallesi’nde ki Canım Bağları da susuzluk nedeniyle kuruma yüz tuttu.

Millet Bahçesi’ni sulamak için Dağ Bağları eteğindeki eski mezbaha yanında vurulan sondajların, Pınarbaşı mevkiinde ki bağların su kaynağı olan pınarların erken kurumasına neden olduğu iddaa ediliyor.

Akçay’dan beslenen Irmak Bağları ve Anabağların susuzluk yaşaması da Gökçehüyük Mahallesi’nde kurulan ikinci barajdan çaya su bırakılmamasına neden olduğu, ayrıca Akçay’ın beton kanal yapılmasıyla kanaldan kuyulara sızan suyun kesilmesine bağlanıyor.

Susuzluk nedeniyle bağlarının kuruduğunu söyleyen bağ sahipleri, “Canım bağlarımız su olmadığı için kurumaya başladı. İçimiz yanıyor. Onca yapılan yatırımlar, onca emekler boşa gidecek. Bu susuzluğa bir çare” diyerek yetkilileri uyarıyorlar.

Pınarbaşı’nda bulunan bağ sakinleri Belediye Başkanı’nın kendileri ile yakından ilgilendiğini bu sene miravda tutularak bahçelerinin sulamasında kolaylık sağlandığını belirttiler.

Pınarların kurumasıyla susuzluk yaşadıklarını söyleyen bağ sakinleri “Başkanımızdan ricamız bu konuya köklü bir çözüm bulunması. Olmazsa Pınarbaşı mevkiinde pınarların olduğu bölgeye sondaj vurulmasını talep ediyoruz” dediler.

Akçay kenarında bulunan bağ sakinleri ise, “Gökçehüyük’te yapılan ikinci baraj aslında bizim bağların sulanması için yapıldı ama barajdan damla su verilmiyor” diyerek yetkililerden bu duruma çare bulunması için çalışma yapılmasını istediler.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.