kampüs

CHP salgınla ilgili basın açıklaması yaptı (videolu)

Türkiye (STG) - SEYDİŞEHİR TOROSLAR GAZETESİ | 27.06.2024 - 16:49, Güncelleme: 28.06.2024 - 08:05
 

CHP salgınla ilgili basın açıklaması yaptı (videolu)

CHP Konya’nın Seydişehir ilçesinde yaşanan salgın ve buna sebep olduğu düşünülen su sorunu ile ilgili hastane önünde basın açıklaması yaptı.

Yapılan basın açıklamasına CHP Konya Milletvekili Barış Bektaş, Belediye Başkanı Hasan Ustaoğlu, CHP Genel Başkan Yardımcısı Dr. Zeliha Akbaz Şahbaz, CHP İl Başkanı Bekir Yaman ve CHP Seydişehir İlçe Başkanı Orhan Özel katıldı. Seydişehir'de yaşanan salgın hakkında kısa bir bilgi vererek basın açıklamasına geçen İlçe Başkanı Orhan Özel; “Şimdiye kadar Seydişehir’e özel böyle bir salgın yaşanmadı. 20 bine yakın insanımız direkt ve dolaylı olarak bu salgından etkilendi. Hal böyleyken gerekli yerlerden resmî bir açıklama yapılmamasına tepkiliyiz.” dedi. Daha sonra söz alan CHP Konya Milletvekili Barış Bektaş; “Seydişehir’imizde ciddi bir salgın yaşandı. Bizler de, siz hemşerilerimize sahip çıkmak için CHP Genel Başkan Yardımcısı  ile buradayız. Salgının başlamasının üzerinden 4-5 gün geçmesine rağmen yetkililerden hala bir açıklama yapılmamasını doğru bulmuyoruz. Mevcut iktidarın sadece burada değil başka yerlerde de buna benzer aymazlıklarına defalarca şahit olduk. Aynı ciddiyetsizliği maalesef burada da gösterdiler. Sağlık Bakanlığının konuyla ilgili raporlarını ivedilikle bizlerle ve kamuoyu ile paylaşmasını bekliyoruz. Raporlar elimize geçer geçmez ihmal ve kusur var ise bunlar hakkında gerekli işlemin yapılıp yapılmadığının takipçisi olacağız.” diye konuştu. Salgını uzmanlarla ele aldıklarını ve takip ettiklerini belirten CHP Genel Başkan Yardımcısı  Dr. Zeliha Akbaz Şahbaz; “Seydişehir’de yaşanan bu salgınla alakalı konunun uzmanları ile gerekli görüşmeleri gerçekleştirdik. Yapılan görüşmelerde bu tür vakaların yüzde 99’unun sudan kaynaklandığı söylendi. KOSKİ’nin yaptığı usulüne uygun olmayan, gayri ciddi açıklama kabul edilemez. Salgının nedeninin belirlenmesi için yetkililerden bir an evvel açıklama bekliyoruz.” dedi.
CHP Konya’nın Seydişehir ilçesinde yaşanan salgın ve buna sebep olduğu düşünülen su sorunu ile ilgili hastane önünde basın açıklaması yaptı.

Yapılan basın açıklamasına CHP Konya Milletvekili Barış Bektaş, Belediye Başkanı Hasan Ustaoğlu, CHP Genel Başkan Yardımcısı Dr. Zeliha Akbaz Şahbaz, CHP İl Başkanı Bekir Yaman ve CHP Seydişehir İlçe Başkanı Orhan Özel katıldı.

Seydişehir'de yaşanan salgın hakkında kısa bir bilgi vererek basın açıklamasına geçen İlçe Başkanı Orhan Özel; “Şimdiye kadar Seydişehir’e özel böyle bir salgın yaşanmadı. 20 bine yakın insanımız direkt ve dolaylı olarak bu salgından etkilendi. Hal böyleyken gerekli yerlerden resmî bir açıklama yapılmamasına tepkiliyiz.” dedi.

Daha sonra söz alan CHP Konya Milletvekili Barış Bektaş; “Seydişehir’imizde ciddi bir salgın yaşandı. Bizler de, siz hemşerilerimize sahip çıkmak için CHP Genel Başkan Yardımcısı  ile buradayız. Salgının başlamasının üzerinden 4-5 gün geçmesine rağmen yetkililerden hala bir açıklama yapılmamasını doğru bulmuyoruz. Mevcut iktidarın sadece burada değil başka yerlerde de buna benzer aymazlıklarına defalarca şahit olduk. Aynı ciddiyetsizliği maalesef burada da gösterdiler. Sağlık Bakanlığının konuyla ilgili raporlarını ivedilikle bizlerle ve kamuoyu ile paylaşmasını bekliyoruz. Raporlar elimize geçer geçmez ihmal ve kusur var ise bunlar hakkında gerekli işlemin yapılıp yapılmadığının takipçisi olacağız.” diye konuştu.

Salgını uzmanlarla ele aldıklarını ve takip ettiklerini belirten CHP Genel Başkan Yardımcısı  Dr. Zeliha Akbaz Şahbaz; “Seydişehir’de yaşanan bu salgınla alakalı konunun uzmanları ile gerekli görüşmeleri gerçekleştirdik. Yapılan görüşmelerde bu tür vakaların yüzde 99’unun sudan kaynaklandığı söylendi. KOSKİ’nin yaptığı usulüne uygun olmayan, gayri ciddi açıklama kabul edilemez. Salgının nedeninin belirlenmesi için yetkililerden bir an evvel açıklama bekliyoruz.” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere Ek Video
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.