GÖNÜL DURANOĞLU’NUN VEFATI RESSAM KIRDAR'I ÜZDÜ

Türkiye 22.10.2024 - 14:54, Güncelleme: 22.10.2024 - 14:56
 

GÖNÜL DURANOĞLU’NUN VEFATI RESSAM KIRDAR'I ÜZDÜ

Emekli Albay Özdemir Duranoğlu’nun eşi şair ressam Gönül Duranoğlu 83 yaşında hayatını kaybetti.

Duranoğlu’nun vefatı, talebesi ressam Fatma Kırdar’ı da derinden üzdü. Şair ve ressamlığının yanında edebiyata düşkünlüğü ile de tanınan, “Deniz Gezginleri” isimli bir şiir kitabı yayınlayan ve birçok kişisel resim sergisi açan hemşerimiz merhume Gönül Duranoğlu, ikamet ettiği Ankara’da, Karşıyaka Mezarlığı’nda sevenleri tarafından son yolculuğuna uğurlandı. Aynı zamanda ilçemizin resim sanatçısı Fatma Kırdar’ın da hocası olan Gönül Duranoğlu, Seydişehir’e düşkünlüğü ile de tanınıyordu. Gönül Duranoğlu’nu kaybetmemize en fazla üzülenlerden biri olan ressam Fatma Kırdar “Gönül Hanım gerçekten Seydişehir sevdalısı önemli bir sanatçıydı. Benim sanatımda bu günlere gelmeme ışık tuttu. İyi bir insandı. Nurlar içinde yatsın” dedi.
Emekli Albay Özdemir Duranoğlu’nun eşi şair ressam Gönül Duranoğlu 83 yaşında hayatını kaybetti.

Duranoğlu’nun vefatı, talebesi ressam Fatma Kırdar’ı da derinden üzdü.

Şair ve ressamlığının yanında edebiyata düşkünlüğü ile de tanınan, “Deniz Gezginleri” isimli bir şiir kitabı yayınlayan ve birçok kişisel resim sergisi açan hemşerimiz merhume Gönül Duranoğlu, ikamet ettiği Ankara’da, Karşıyaka Mezarlığı’nda sevenleri tarafından son yolculuğuna uğurlandı.

Aynı zamanda ilçemizin resim sanatçısı Fatma Kırdar’ın da hocası olan Gönül Duranoğlu, Seydişehir’e düşkünlüğü ile de tanınıyordu.

Gönül Duranoğlu’nu kaybetmemize en fazla üzülenlerden biri olan ressam Fatma Kırdar “Gönül Hanım gerçekten Seydişehir sevdalısı önemli bir sanatçıydı. Benim sanatımda bu günlere gelmeme ışık tuttu. İyi bir insandı. Nurlar içinde yatsın” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.