Gökçük Barajında Doğal Alabalık Keyfi
Gökçük Barajında Doğal Alabalık Keyfi
Gökçehüyük mahallesi 1. ve 2. Sulama barajlarını yüksekten gören Yaka Koru tepesinin Şehit Kom. Yrd. Muhsin Kiremitçi mesire alanına dönüştükten sonra şimdi de baraj suyunda yetişen doğal alabalık ile piknikçilere mangalda balık keyfi yaşatacak.
Gökçehüyük mahallesi 1. ve 2. Sulama barajlarını yüksekten gören Yaka Koru tepesinin Şehit Kom. Yrd. Muhsin Kiremitçi mesire alanına dönüştükten sonra şimdi de baraj suyunda yetişen doğal alabalık ile piknikçilere mangalda balık keyfi yaşatacak.
Barajın üst kısmında ki orman alanının 300 bin metrekarelik kısmı piknik alanına dönüştürülmesi ile Seydişehir’in en gözde doğal parkı olan Gökçük Barajı’nda şimdi de Su Ürünleri Mühendisi Salih Kurt tarafından doğal alabalık yetiştirilmeye başlandı.
Havaların ısınması ile Gökçük Barajı’na piknik yapmak için giden aileler artık barajın doğal alabalığından alarak mangalda balık zevkini yaşıyor.
Baraj kenarlarına yaptıkları kara fırınla yöreye özgü alabalık ve mangalda alabalık pişirerek müşterilerine hizmet etmeyi de planlayan Su Ürünleri Mühendisi Salih Kurt ve ailesi Seydişehirlilerin güzel ve doğal ortamda balık keyfini yaşamaları için çalışmalarını sürdürdüğünü söyledi.
İçerisinde mescit ve tuvaleti bulunan izleme kulesi ile bir farkındalık sağlayan Şehit Muhsin Kiremitçi Mesire Alanı çevre yol düzenlemesi gibi eksiklikleri giderildiği zaman Konya’nın gözde mesire alanlarından birisi haline gelecek.
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.