GÜNEŞ

Sular Altında Kalan Suğla Arazisinde Zarar Büyük

Türkiye (STG) - SEYDİŞEHİR TOROSLAR GAZETESİ | 30.03.2022 - 16:03, Güncelleme: 30.03.2022 - 16:03
 

Sular Altında Kalan Suğla Arazisinde Zarar Büyük

Suğla’da su altında kalan yaklaşık 5000 dekarlık ekili alan zayi oldu.

Bu yıl yağışların bol olması ve mart ayında da don yaşanması Suğla’da yaklaşık 5000 dekarlık hububat ekili alanda ürününün alınamayacağı öğrenildi. Bu konuda açıklamalarda bulunan Seydişehir Ziraat Odası Başkanı İsmail Korkmaz: “Suğla Barajı etrafındaki drenaj kanallarının yoğun yağışlar nedeniyle suyu çekmemesinden dolayı kurulan tahliye pompalarına rağmen ekili Suğla arazisinin önemli bir bölümünün sular altında kalmıştı. Mart ayında da don yaşanması ekili arazinin tahminlerimize göre 5000 dekarlık bölümü çürüdü. Yaşanan bu afetle çiftçimizin kaybı büyük oldu.” dedi. Seydişehir İlçe Tarım Müdürlüğü’nün zararla ilgili çalışma başlatarak çürüyen ekili alanında kesin tespitini başladığını belirten Başkan Korkmaz: “İlçe Tarım Müdürlüğünün çalışmaları sonucunda hazırlanan raporla ziraat odası olarak AFET yardımlarından çiftçilerimizin yararlanmasını talep edeceğiz.” dedi. Başkan Korkmaz; Suğla arazisindeki su baskınlarına çözümün Saray Boğazının alt tarafına cazibeli akan drenaj kanallarının yapılması olduğunu söyleyerek bu konuda DSİ’nin çalışma yürüttüğünü söyledi.
Suğla’da su altında kalan yaklaşık 5000 dekarlık ekili alan zayi oldu.

Bu yıl yağışların bol olması ve mart ayında da don yaşanması Suğla’da yaklaşık 5000 dekarlık hububat ekili alanda ürününün alınamayacağı öğrenildi.

Bu konuda açıklamalarda bulunan Seydişehir Ziraat Odası Başkanı İsmail Korkmaz: “Suğla Barajı etrafındaki drenaj kanallarının yoğun yağışlar nedeniyle suyu çekmemesinden dolayı kurulan tahliye pompalarına rağmen ekili Suğla arazisinin önemli bir bölümünün sular altında kalmıştı. Mart ayında da don yaşanması ekili arazinin tahminlerimize göre 5000 dekarlık bölümü çürüdü. Yaşanan bu afetle çiftçimizin kaybı büyük oldu.” dedi.

Seydişehir İlçe Tarım Müdürlüğü’nün zararla ilgili çalışma başlatarak çürüyen ekili alanında kesin tespitini başladığını belirten Başkan Korkmaz: “İlçe Tarım Müdürlüğünün çalışmaları sonucunda hazırlanan raporla ziraat odası olarak AFET yardımlarından çiftçilerimizin yararlanmasını talep edeceğiz.” dedi.

Başkan Korkmaz; Suğla arazisindeki su baskınlarına çözümün Saray Boğazının alt tarafına cazibeli akan drenaj kanallarının yapılması olduğunu söyleyerek bu konuda DSİ’nin çalışma yürüttüğünü söyledi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.