MARKALAŞAN ARICILARIN SAYISI ARTIYOR (VİDEOLU)

Güncel (STG) - SEYDİŞEHİR TOROSLAR GAZETESİ | 03.01.2023 - 12:28, Güncelleme: 03.01.2023 - 12:39
 

MARKALAŞAN ARICILARIN SAYISI ARTIYOR (VİDEOLU)

Seydişehir’de önemli bir geçim kaynağı olan Arıcılıkta, markalaşan arıcıların sayısı artıyor.

İlçemizde Küpe Dağı civarında endemik bitki türünün zengin olduğu ve bu nedenle ilçede üretilen balların kaliteli olduğu belirtilerek son yıllarda arıcılığın geçim kaynağı olma yolunda ilerlediği bildirildi. Hem güvenli arı ürünleri satmak hem de istihdam yaratmak açısından markalaşmanın önemi vurgulandı. İlçemizde markalaşmaya giden arıcılardan Mehmet Yatar: “Tarım ve Orman Bakanlığından ruhsatımı alarak modern bal paketleme tesisi kurdum. Yıl içerisinde yapılan denetimlerde her zaman ballarımızın üstün değerde çıkarak güvenimizi kanıtladık. Markalaşmayla bölgede yeni bir istihdam alanı oluştu. Bu bölgenin balları iç ve dış piyasada çok tutuluyor. Çünkü bu bölgede endemik olarak çok çeşitli bitkiler var. Buda balların aromasını artırıyor güzelleştiriyor. Seydişehir olarak yüksek kesim yaylalarda tarım yapılamadığı için buralar arıcılığa son derece müsait. Buralarda çok güzel bir organik bal üretme alanımız var. Bizde bu avantajımızı değerlendirerek firma olarak 350 kovanla bal üretimimizi sürdürüyoruz. Ürettiğimiz ürünleri modern paketleme alanımızda paketleyerek müşterilerimize sunuyoruz. Eğer kaliteli arı ürünlerini (polen, bal, arı sütü, propolis) kendimiz üretiyoruz. Güvenli arı ürünleri almak isteyenlerin markalı ürünleri tercih etmelerini öneriyoruz” dedi.     https://www.youtube.com/watch?v=5Z6m4tZ84fI    
Seydişehir’de önemli bir geçim kaynağı olan Arıcılıkta, markalaşan arıcıların sayısı artıyor.

İlçemizde Küpe Dağı civarında endemik bitki türünün zengin olduğu ve bu nedenle ilçede üretilen balların kaliteli olduğu belirtilerek son yıllarda arıcılığın geçim kaynağı olma yolunda ilerlediği bildirildi.

Hem güvenli arı ürünleri satmak hem de istihdam yaratmak açısından markalaşmanın önemi vurgulandı.

İlçemizde markalaşmaya giden arıcılardan Mehmet Yatar: “Tarım ve Orman Bakanlığından ruhsatımı alarak modern bal paketleme tesisi kurdum. Yıl içerisinde yapılan denetimlerde her zaman ballarımızın üstün değerde çıkarak güvenimizi kanıtladık. Markalaşmayla bölgede yeni bir istihdam alanı oluştu. Bu bölgenin balları iç ve dış piyasada çok tutuluyor. Çünkü bu bölgede endemik olarak çok çeşitli bitkiler var. Buda balların aromasını artırıyor güzelleştiriyor. Seydişehir olarak yüksek kesim yaylalarda tarım yapılamadığı için buralar arıcılığa son derece müsait. Buralarda çok güzel bir organik bal üretme alanımız var. Bizde bu avantajımızı değerlendirerek firma olarak 350 kovanla bal üretimimizi sürdürüyoruz.

Ürettiğimiz ürünleri modern paketleme alanımızda paketleyerek müşterilerimize sunuyoruz. Eğer kaliteli arı ürünlerini (polen, bal, arı sütü, propolis) kendimiz üretiyoruz. Güvenli arı ürünleri almak isteyenlerin markalı ürünleri tercih etmelerini öneriyoruz” dedi.

    https://www.youtube.com/watch?v=5Z6m4tZ84fI

 

 

Habere ifade bırak !
Habere Ek Video
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.