Seydişehirli kadınlar üretiyor
Seydişehirli kadınlar üretiyor
Konya’nın Seydişehir ilçesi kırsal alanda tarım faaliyeti gösteren kadınlar, ürettikleri ürünlerini dijital pazarlama ve satış noktasında satarak geçim kaynağı sağlıyor.
Konya’nın Seydişehir ilçesi kırsal alanda tarım faaliyeti gösteren kadınlar, ürettikleri ürünlerini dijital pazarlama ve satış noktasında satarak geçim kaynağı sağlıyor.
Konya’nın 65. 928 nüfuslu Seydişehir ilçesinde sanal ortamda Ortakaraören Üreten Kadınlar Kooperatifi, Seydikoop Kadın Kooperatifi , S.S. Taraşçı Kadın Girişimi, Üretim ve İşletme Kooperatifi, Domates Salçası ,turşu ,yufka,erişte ,tarhana ,kuru sebze ,örgü bebek, ev tasarımı takı satışları yaparak ilçede 150’ye yakın bayan ev ekonomisine katkıda bulunuyorlar.
Yazın Türkiye’nin en çok araç geçen üçüncü yolu olan İç Anadolu’yu Akdeniz Bölgesine bağlayan Seydişehir Antalya yolunda ki kadınlar pazarın satış yapan bayanlar aynı zamanda sanal ortamda da satış yapıyor.
Seydişehir Belediyesi öncülüğünde proje kapsamında Seydi Koop kurulurken, Seydişehir Kaymakamlığı projesi önceliğinde de S.S. Taraşçı Kadın Girişimi, Üretim ve İşletme Kooperatifi, kuruldu.
Halk eğitim merkezi tarafından de S.S. Taraşçı Kadın Girişimi, Üretim ve İşletme Kooperatifi,üyesi bayanlara ata tohumu ve doğru çiftçilik nasıl yapılacağı bayanlara kurs verilerek hem nasıl üretim yapılacağı hemde nasıl pazarlama yapılacağı öğretildi.
İstanbul’dan eşi emekli olduktan sonra köy hayatına özlem çekti için Seydişehir Taraşçı Mahallesine gelerek buraya yerleşen ve burada de S.S. Taraşçı Kadın Girişimi, Üretim ve İşletme Kooperatifi,kurulması için emek sarf eden Nilüfer Özpolat “Kadın kadının kurdudur diye yetiştirildik. Her kadın diğer kadının rakibi gibi gördü .İşte bunu yıka bilmek üzere kooperatifleştik .Önemli olan kadınları bir araya getirip organize bir iş yapmaktı. Her zaman vurgumuz kadın kendi ile barışırsa değerlidir. Değerli bir şeyden olacak olan değer üretmektir .Bu gün kadınları bir yarışa sokuyoruz .O yarışta bir kişi kazanır oysa el ele kol kola olmayı öğretmektir kooperatifleşmek. Toplumun mayası kadındır. Kadın değerini bilirse toplumu en değerli en güzel şekilde mayalanayacaktır. Bunun için önce kendini tanıması içindeki potansiyeli keşfetmesi gerekir .Bu gün bölgemize yapılan kooperatifleşmenin ana sebebi budur. Bu kooperatiflerde yarım kalmış hikayelerini tamamlamaya çalışıyor insanlar. Tam vaz geçmişken benden ne olur demişken kooperatifler aracılığı ile benden de çok şey oluyormuş diyecekler. Yıllardır hayalim buydu bu tür kooperatifleşmenin tüm anadoluya yayılmasını arzu ediyorum” dedi
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.