Necmettin Erbakan Üniversitesi'nde Engelsiz Girişimcilik ve Hayat Sohbetleri Konulu Etkinlik Gerçekleşti

Türkiye 18.05.2024 - 23:27, Güncelleme: 18.05.2024 - 23:27
 

Necmettin Erbakan Üniversitesi'nde Engelsiz Girişimcilik ve Hayat Sohbetleri Konulu Etkinlik Gerçekleşti

Necmettin Erbakan Üniversitesi'nde Engelsiz Girişimcilik ve Hayat Sohbetleri Konulu Etkinlik Gerçekleşti

  Seydişehir, Konya: Necmettin Erbakan Üniversitesi Seydişehir Ahmet Cengiz Mühendislik Fakültesi tarafından "Engelsiz Girişimcilik ve Hayata Dair Sohbetler" konulu bir söyleşi programı düzenlendi. Fakültenin konferans salonunda gerçekleştirilen programda, moderatörlüğünü Doç. Dr. Öğretim Üyesi Yusuf Uzun'un yaptığı panele konuşmacı olarak eğitimci iş adamı İzzet Eker, Seydişehir Belediyesi personellerinden Ümmü Gülsüm Balcı ve NEÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi personellerinden Muhammed Uzun katıldılar. Konuşmacılar, engelli bireylerin hayatlarında karşılaştıkları zorluklardan ve engelli bireylere karşı toplumda mevcut olan önyargılardan bahsettiler. Kendi deneyimlerini de paylaşan konuşmacılar, sağlıklı vatandaşların engelli bireylere karşı daha duyarlı olmalarını ve onları dışlamadan topluma dahil etmelerini istediler. Konferans salonunu dolduran fakülte öğrencileri, engelli bireyleri daha yakından dinleme ve onların hayatlarını anlamaları açısından önemli bir deneyim yaşadılar. Etkinlik, engelli bireylere karşı empati kurma ve onları anlama becerilerini geliştirmeleri açısından öğrencilere katkı sağladı.   Panelde İzzet Eker: "Engelli bireyler de tıpkı herkes gibi hayallerine ulaşabilirler. Yeter ki onlara inanıp destek olalım." belirtti. Ümmü Gülsüm Balcı:ise "Engelli bireylerin karşılaştığı en büyük engel, önyargılardır. Bu önyargıları yıkmak hepimizin görevidir."dedi Diğer konuşmacı Muhammed Uzun ise "Engelli bireyler de topluma katkıda bulunabilecek kapasiteye sahiptir. Onlara fırsat tanıyarak bu kapasiteyi ortaya çıkarmalarını sağlayabiliriz."dedi   Etkinliğe Necmettin Erbakan Üniversitesi Seydişehir Ahmet Cengiz Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Çetin, fakülte öğretim üyeleri Ümit çocukları derneği Başkanı Münevver yaman dünyaca ünlü mimar/karikatürist Ahmet öztürklevent ve öğrencileri, Seydişehir Belediyesi yetkilileri ve  davetliler katıldı.   Necmettin Erbakan Üniversitesi Seydişehir Ahmet Cengiz Mühendislik Fakültesi tarafından düzenlenen "Engelsiz Girişimcilik ve Hayata Dair Sohbetler" konulu söyleşi programı, engelli bireylere karşı farkındalık oluşturmak ve onları topluma dahil etmek açısından önemli bir adım olarak değerlendirildi. Etkinlikten elde edilen bilgiler ve deneyimler, engelli bireylerin hayatlarını kolaylaştırmak ve onların topluma daha aktif bir şekilde katılmalarını sağlamak için kullanılabilecek.          
Necmettin Erbakan Üniversitesi'nde Engelsiz Girişimcilik ve Hayat Sohbetleri Konulu Etkinlik Gerçekleşti

 

Seydişehir, Konya: Necmettin Erbakan Üniversitesi Seydişehir Ahmet Cengiz Mühendislik Fakültesi tarafından "Engelsiz Girişimcilik ve Hayata Dair Sohbetler" konulu bir söyleşi programı düzenlendi. Fakültenin konferans salonunda gerçekleştirilen programda, moderatörlüğünü Doç. Dr. Öğretim Üyesi Yusuf Uzun'un yaptığı panele konuşmacı olarak eğitimci iş adamı İzzet Eker, Seydişehir Belediyesi personellerinden Ümmü Gülsüm Balcı ve NEÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi personellerinden Muhammed Uzun katıldılar.

Konuşmacılar, engelli bireylerin hayatlarında karşılaştıkları zorluklardan ve engelli bireylere karşı toplumda mevcut olan önyargılardan bahsettiler. Kendi deneyimlerini de paylaşan konuşmacılar, sağlıklı vatandaşların engelli bireylere karşı daha duyarlı olmalarını ve onları dışlamadan topluma dahil etmelerini istediler.

Konferans salonunu dolduran fakülte öğrencileri, engelli bireyleri daha yakından dinleme ve onların hayatlarını anlamaları açısından önemli bir deneyim yaşadılar. Etkinlik, engelli bireylere karşı empati kurma ve onları anlama becerilerini geliştirmeleri açısından öğrencilere katkı sağladı.

 

Panelde İzzet Eker: "Engelli bireyler de tıpkı herkes gibi hayallerine ulaşabilirler. Yeter ki onlara inanıp destek olalım." belirtti.

Ümmü Gülsüm Balcı:ise "Engelli bireylerin karşılaştığı en büyük engel, önyargılardır. Bu önyargıları yıkmak hepimizin görevidir."dedi

Diğer konuşmacı Muhammed Uzun ise "Engelli bireyler de topluma katkıda bulunabilecek kapasiteye sahiptir. Onlara fırsat tanıyarak bu kapasiteyi ortaya çıkarmalarını sağlayabiliriz."dedi

 

Etkinliğe Necmettin Erbakan Üniversitesi Seydişehir Ahmet Cengiz Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Çetin, fakülte öğretim üyeleri Ümit çocukları derneği Başkanı Münevver yaman dünyaca ünlü mimar/karikatürist Ahmet öztürklevent ve öğrencileri, Seydişehir Belediyesi yetkilileri ve  davetliler katıldı.

 

Necmettin Erbakan Üniversitesi Seydişehir Ahmet Cengiz Mühendislik Fakültesi tarafından düzenlenen "Engelsiz Girişimcilik ve Hayata Dair Sohbetler" konulu söyleşi programı, engelli bireylere karşı farkındalık oluşturmak ve onları topluma dahil etmek açısından önemli bir adım olarak değerlendirildi. Etkinlikten elde edilen bilgiler ve deneyimler, engelli bireylerin hayatlarını kolaylaştırmak ve onların topluma daha aktif bir şekilde katılmalarını sağlamak için kullanılabilecek.

 
 
 
 
 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.