kampüs

Bektaş “Konya Ovası su bekliyor”

Güncel (STG) - SEYDİŞEHİR TOROSLAR GAZETESİ | 22.06.2024 - 13:13, Güncelleme: 22.06.2024 - 13:13
 

Bektaş “Konya Ovası su bekliyor”

CHP Konya Milletvekili Barış Bektaş, Konya ovasının su beklediğini söyleyerek” Mavi Tüneli’n Türkiye KOP Projesi akamete uğradı. Konya’nın kuzeyine su aktarılması projesi dikkate alınmıyor” dedi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Konya CHP Milletvekili Barış Bektaş: ”Arkamızda Kızılırmak’ın suyunun toplandığı Hirfanlı barajı var. BU baraj ciddi bir su rezervi içeriyor. Konya ovası ise susuz. Konya’nın bereketli toprakları su bekliyor. Konya’nın güneyi nasıl mavi Tünel KOP projesi akamete uğrayıp yapılmadıysa, çölleşmeye terk edildiyse kuzeyindeki varyasyon olan Hirfanlı barajı da Konya’nın kuzeyindeki bölgelere Cihanbeyli Kulu Yunak gibi bölgelere de su aktarılması projesi dikkate alınmıyor. Kamu yararı içeren projeler Ak Parti tarafından gündeme getirilmiyor” dedi. “Doğal cazibeyle yani doğal akışıyla suyun gitmediği gerekçesiyle pompa maliyetleri düşünülerek ova çölleşmeye terk ediliyor” diyen Barış Bektaş:” Biz Ak Parti’yi rant projeleri dışında bereketli toprakları suyla buluşturmaya içeren bu projeleri de harekete geçirmeye davet ediyoruz. Geçirmezlerse bunu CHP iktidarında gerçekleştireceğiz” Şeklinde konuştu.
CHP Konya Milletvekili Barış Bektaş, Konya ovasının su beklediğini söyleyerek” Mavi Tüneli’n Türkiye KOP Projesi akamete uğradı. Konya’nın kuzeyine su aktarılması projesi dikkate alınmıyor” dedi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Konya CHP Milletvekili Barış Bektaş: ”Arkamızda Kızılırmak’ın suyunun toplandığı Hirfanlı barajı var. BU baraj ciddi bir su rezervi içeriyor. Konya ovası ise susuz. Konya’nın bereketli toprakları su bekliyor. Konya’nın güneyi nasıl mavi Tünel KOP projesi akamete uğrayıp yapılmadıysa, çölleşmeye terk edildiyse kuzeyindeki varyasyon olan Hirfanlı barajı da Konya’nın kuzeyindeki bölgelere Cihanbeyli Kulu Yunak gibi bölgelere de su aktarılması projesi dikkate alınmıyor. Kamu yararı içeren projeler Ak Parti tarafından gündeme getirilmiyor” dedi.

“Doğal cazibeyle yani doğal akışıyla suyun gitmediği gerekçesiyle pompa maliyetleri düşünülerek ova çölleşmeye terk ediliyor” diyen Barış Bektaş:”

Biz Ak Parti’yi rant projeleri dışında bereketli toprakları suyla buluşturmaya içeren bu projeleri de harekete geçirmeye davet ediyoruz. Geçirmezlerse bunu CHP iktidarında gerçekleştireceğiz” Şeklinde konuştu.

Konya HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.