BEL FITIĞI VE KANAL DARLIĞI KAPALI AMELİYATLARI KONYA’DA DA YAPILMAYA BAŞLANDI

Türkiye 30.08.2024 - 14:20, Güncelleme: 30.08.2024 - 14:20
 

BEL FITIĞI VE KANAL DARLIĞI KAPALI AMELİYATLARI KONYA’DA DA YAPILMAYA BAŞLANDI

Ülkemizde ve dünya genelinde az sayıda klinikte yapılabilen bel fıtığı kapalı ameliyatı ve kanal darlığı tedavisi hemşerimiz Doç. Dr. Ali Güleç tarafından Konya’da yapılmaya başlandı.

Konya Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi başarılı ortopedi doktorlarından Doç. Dr. Ali Güleç, Konya’da ilk kez yapılmaya başlanan bel fıtığı kapalı ameliyatı ve kanal darlığı tedavisi hakkında şu bilgileri verdi: “Kanal Hastalığı omurganın içinden olan ve omuriliğin kanalın belli sebeplere bağlı daralması ile oluşan hastalıktır. Bu hastalığa bel fıtığı da eşlik edebilir. Hastaların şikayetleri bel fıtığı ile benzerdir. Fizik tedavi ve ilaç tedavisine rağmen şikayetleri geçmeyen hastalara daha önce açık veya mikroskop altında mini açık ameliyatlar yapılıyordu. Unilateral Biportal Endoskopik (UBE) cerrahi verilen kapalı ve kamera ile yapılan teknik geliştirildi. Bu teknik yardımı ile hastalara 2 adet 1 cm’den daha az açılan delikten kamera yardımı ile girilerek cerrahi işlemler gerçekleştiriliyor. Mikroskopik cerrahi ve açık cerrahilerde yapılan ameliyatlar bu teknikle (UBE) daha küçük kesikler, daha az kanama ve daha az kas hasarı verilerek kapalı olarak yapılabilmektedir. Bu teknik sayesinde hastalar hastanede daha kısa süre kalıp, erken dönemde taburcu edilip, daha hızlı normal hayatlarına dönebilmektedirler. Türkiye’de de gerçekleştirilebilen tam kapalı endoskopik teknik olan UBE tekniği ile yapılan bel fıtığı ve kanal darlığı ameliyatları bölgemizde Selçuk Üniversitesi Ortopedi ve Travmatoloji Kliniği’nde ben ve ekibim tarafından yapılmaktadır. Hastalarımızın memnuniyet oranı oldukça yüksektir.”
Ülkemizde ve dünya genelinde az sayıda klinikte yapılabilen bel fıtığı kapalı ameliyatı ve kanal darlığı tedavisi hemşerimiz Doç. Dr. Ali Güleç tarafından Konya’da yapılmaya başlandı.

Konya Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi başarılı ortopedi doktorlarından Doç. Dr. Ali Güleç, Konya’da ilk kez yapılmaya başlanan bel fıtığı kapalı ameliyatı ve kanal darlığı tedavisi hakkında şu bilgileri verdi:

“Kanal Hastalığı omurganın içinden olan ve omuriliğin kanalın belli sebeplere bağlı daralması ile oluşan hastalıktır. Bu hastalığa bel fıtığı da eşlik edebilir. Hastaların şikayetleri bel fıtığı ile benzerdir. Fizik tedavi ve ilaç tedavisine rağmen şikayetleri geçmeyen hastalara daha önce açık veya mikroskop altında mini açık ameliyatlar yapılıyordu.

Unilateral Biportal Endoskopik (UBE) cerrahi verilen kapalı ve kamera ile yapılan teknik geliştirildi. Bu teknik yardımı ile hastalara 2 adet 1 cm’den daha az açılan delikten kamera yardımı ile girilerek cerrahi işlemler gerçekleştiriliyor. Mikroskopik cerrahi ve açık cerrahilerde yapılan ameliyatlar bu teknikle (UBE) daha küçük kesikler, daha az kanama ve daha az kas hasarı verilerek kapalı olarak yapılabilmektedir.

Bu teknik sayesinde hastalar hastanede daha kısa süre kalıp, erken dönemde taburcu edilip, daha hızlı normal hayatlarına dönebilmektedirler.

Türkiye’de de gerçekleştirilebilen tam kapalı endoskopik teknik olan UBE tekniği ile yapılan bel fıtığı ve kanal darlığı ameliyatları bölgemizde Selçuk Üniversitesi Ortopedi ve Travmatoloji Kliniği’nde ben ve ekibim tarafından yapılmaktadır. Hastalarımızın memnuniyet oranı oldukça yüksektir.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.