SELÇUK ÜNİVERSİTESİ'NDEN TÜRKİYE'DE BİR İLK

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 17.08.2017 - 07:28, Güncelleme: 17.08.2017 - 07:28
 

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ'NDEN TÜRKİYE'DE BİR İLK

Selçuk Üniversitesi Türkiye’nin ilk milli ilacını üretmek için kolları sıvadı.

YERLİ İLK İLAÇ ÜRETİLECEK Selçuk Üniversitesi Rektörlüğü’ne bağlı olarak kurulan İlaç Mükemmeliyet Merkezi ile ilgili önemli paylaşımlarda bulunan Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin, merkezde ilk yerli ilacın üretileceğini söyledi. Bugüne kadar Türkiye’de üretimi yapılan ilaçlarda başka firmalara lisans ücreti ödendiğine dikkat çeken Prof. Dr. Şahin, “Bu merkezin Türkiye’de ilk olmasının yanında dünyada da örnekleri sayılı. Burada mevcut ilcalar incelenirken, ilk yerli ilacın üretilebilmesi içinde çalışmalar yapılacak. Yani bu merkezde biz yerli ilaç üreteceğiz.”dedi BÖLGE ÜNİVERSİRELERİ İLE İŞBİRLİĞİ İlaç Mükemmeliyet Merkezi çalışmalarına başlamasıyla birlikte sadece Konya ve Selçuk Üniversitesi içinde çalışma yürütmeyecek. Projenin detaylarında yer alan bilgilere göre İlaç Mükemmeliyet Merkezi, Selçuk Üniversitesi bünyesindeki birimlerin değil, Konya Ovası Projesi(KOP) bölgesinde bulunan diğer üniversitelerdeki birimlerin de yararlanabileceği multidisipliner bir çalışma ortamı niteliği taşıyacak. İLMAM İŞBİRLİĞİ ODAKLI ÇALIŞACAK Eğitim, araştırma ve üretim esaslarına dayanarak kurulan SÜ İLMAM çok sayıda işbirliği ile çalışmalarını sürdürecek. Bu işbirliklerinin arasında çok sayıda ulusal ve uluslararası firma ile merkezde bulunuyor. SÜ İlaç Mükemmeliyet Merkezi ile ilgili olarak bilgiler paylaşan Rektör Mustafa Şahin, SÜ-İLMAM’ın işbirliklerini şöyle sıraladı; “Üniversite bünyesinde bulunan SÜDAM, Tıp Fakültesi, Veteriner Fakültesi, Ziraat Fakültesi ve Fen Fakültesi gibi ilaç araştırmaları ile ilgili birimler, İlaçla ilgili biyoyararlanım/biyoeşdeğerlik ve faz çalışmaları yapan klinik laboratuvarlar (ARGEFAR), Bölgemizde ilaç üretimi ve analizleri yapan AR-GE kurumları ve firmaları, İLKO İlaç San. Ve Tic. AŞ, Konya İŞKUR, Eczacılar Odası, ZADE Vital, Selçuk Ecza Deposu, Safa Tarım ve Konya Teknokent Selçuk TTO.”
Selçuk Üniversitesi Türkiye’nin ilk milli ilacını üretmek için kolları sıvadı.

YERLİ İLK İLAÇ ÜRETİLECEK

Selçuk Üniversitesi Rektörlüğü’ne bağlı olarak kurulan İlaç Mükemmeliyet Merkezi ile ilgili önemli paylaşımlarda bulunan Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin, merkezde ilk yerli ilacın üretileceğini söyledi. Bugüne kadar Türkiye’de üretimi yapılan ilaçlarda başka firmalara lisans ücreti ödendiğine dikkat çeken Prof. Dr. Şahin, “Bu merkezin Türkiye’de ilk olmasının yanında dünyada da örnekleri sayılı. Burada mevcut ilcalar incelenirken, ilk yerli ilacın üretilebilmesi içinde çalışmalar yapılacak. Yani bu merkezde biz yerli ilaç üreteceğiz.”dedi

BÖLGE ÜNİVERSİRELERİ İLE İŞBİRLİĞİ

İlaç Mükemmeliyet Merkezi çalışmalarına başlamasıyla birlikte sadece Konya ve Selçuk Üniversitesi içinde çalışma yürütmeyecek. Projenin detaylarında yer alan bilgilere göre İlaç Mükemmeliyet Merkezi, Selçuk Üniversitesi bünyesindeki birimlerin değil, Konya Ovası Projesi(KOP) bölgesinde bulunan diğer üniversitelerdeki birimlerin de yararlanabileceği multidisipliner bir çalışma ortamı niteliği taşıyacak.


İLMAM İŞBİRLİĞİ ODAKLI ÇALIŞACAK

Eğitim, araştırma ve üretim esaslarına dayanarak kurulan SÜ İLMAM çok sayıda işbirliği ile çalışmalarını sürdürecek. Bu işbirliklerinin arasında çok sayıda ulusal ve uluslararası firma ile merkezde bulunuyor. SÜ İlaç Mükemmeliyet Merkezi ile ilgili olarak bilgiler paylaşan Rektör Mustafa Şahin, SÜ-İLMAM’ın işbirliklerini şöyle sıraladı; “Üniversite bünyesinde bulunan SÜDAM, Tıp Fakültesi, Veteriner Fakültesi, Ziraat Fakültesi ve Fen Fakültesi gibi ilaç araştırmaları ile ilgili birimler, İlaçla ilgili biyoyararlanım/biyoeşdeğerlik ve faz çalışmaları yapan klinik laboratuvarlar (ARGEFAR), Bölgemizde ilaç üretimi ve analizleri yapan AR-GE kurumları ve firmaları, İLKO İlaç San. Ve Tic. AŞ, Konya İŞKUR, Eczacılar Odası, ZADE Vital, Selçuk Ecza Deposu, Safa Tarım ve Konya Teknokent Selçuk TTO.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.