İŞTE BUDUR…

Türkiye 29.09.2024 - 20:54, Güncelleme: 29.09.2024 - 20:54
 

İŞTE BUDUR…

Hakkı Balcı Köşe Yazısı

Geçtiğimiz gün sevgili dostum Ali sayla’mın 21. Sayısını çıkardığı Küpenin İncisi Seydişehir Dergisinin galasını icra ettik.  İlk bakışta her hangi bir derginin tanıtım programı gibi görünse de…  Muhteviyatı itibari ile tam da ihtiyacımız olan bir zamanda icra edilen değerli bir organizasyon. İlçe erkanının yanısıra, şehir dışında ikamet eden ama her fırsatta Seydişehire katkıda bulunmaya çalışan gönül insanları hiç erinmeden bu değerli organizasyona iştirak ettiler.  Akademik düzeyde katılım oldukça yüksekti. Sanat, kültür insanları yaşadıkları yerde dallarının önemli isimleri. Dünya çapında şöhreti olan sanat insanlarımızın oluşturduğu görüntü tam manası ile entellektüel, iş bitirici, sonuca endeksli şahsiyetlerin onurlandırdığı bir ağırlık oluşturuyordu.  Bu sebeple sevgili dost Ali Saylam’ı bu birlikteliğe vesile olduğu için tebrik ederim.  Yerel gazeteciliğin özünde işte bu vardır. Haberciliğin yanı sıra yaşadığın yerin Ali menfaatlerine pencere açan manşetler atan, yapıcı eylemlere Önder olan, böylesi nitelikli organizasyonların önünü açandır yerel gazeteci… İşte tamda bunun adresiydi dergi galası.  Prof. Dr. Osman Tugay, Prof. Dr. Emin Şen, Prof. Dr. Abdullah Kalaycı, Doç. Dr. Arkeolog Ramazan Gündüz,Dr Hakan Arslan gibi isimler de yer aldı. Ayrıca sanatçılardan karikatürist Ahmet Öztürklevent, heykeltıraş ve ressam Fatma Savaş, mimar Saliha Arslan, ünlü yemek yazarı Hülya Erol, seramik sanatçıları Işıl Erol, Ferda Meltem Uludağ ;Adile Baysal’ın kızı Naime Tekeli ,eski öğretmenlerden Süleyman Tekeli’nin torunu Sare Tekeli Berk etkinliğin önemli isimleriydi.  Öte yandan dün itibari ile bir dernek doğdu. Gökhüyük’te Ramazan Gündüz hocanın büyük gayretleri ile gün yüzüne çıkan yaklaşık yedi bin yıllık tarihin ilçe ve ülke turizmine biran önce kazandırılması için konuklarca oluşturulan bir whatsap gurubu ile derneğin ilk adımları atıldı.  Daha nice yıllara sevgili. Ali ağabey…
Hakkı Balcı Köşe Yazısı


Geçtiğimiz gün sevgili dostum Ali sayla’mın 21. Sayısını çıkardığı Küpenin İncisi Seydişehir Dergisinin galasını icra ettik. 
İlk bakışta her hangi bir derginin tanıtım programı gibi görünse de… 
Muhteviyatı itibari ile tam da ihtiyacımız olan bir zamanda icra edilen değerli bir organizasyon.
İlçe erkanının yanısıra, şehir dışında ikamet eden ama her fırsatta Seydişehire katkıda bulunmaya çalışan gönül insanları hiç erinmeden bu değerli organizasyona iştirak ettiler. 
Akademik düzeyde katılım oldukça yüksekti. Sanat, kültür insanları yaşadıkları yerde dallarının önemli isimleri.
Dünya çapında şöhreti olan sanat insanlarımızın oluşturduğu görüntü tam manası ile entellektüel, iş bitirici, sonuca endeksli şahsiyetlerin onurlandırdığı bir ağırlık oluşturuyordu. 
Bu sebeple sevgili dost Ali Saylam’ı bu birlikteliğe vesile olduğu için tebrik ederim. 
Yerel gazeteciliğin özünde işte bu vardır. Haberciliğin yanı sıra yaşadığın yerin Ali menfaatlerine pencere açan manşetler atan, yapıcı eylemlere Önder olan, böylesi nitelikli organizasyonların önünü açandır yerel gazeteci…
İşte tamda bunun adresiydi dergi galası. 

Prof. Dr. Osman Tugay, Prof. Dr. Emin Şen, Prof. Dr. Abdullah Kalaycı, Doç. Dr. Arkeolog Ramazan Gündüz,Dr Hakan Arslan gibi isimler de yer aldı.
Ayrıca sanatçılardan karikatürist Ahmet Öztürklevent, heykeltıraş ve ressam Fatma Savaş, mimar Saliha Arslan, ünlü yemek yazarı Hülya Erol, seramik sanatçıları Işıl Erol, Ferda Meltem Uludağ ;Adile Baysal’ın kızı Naime Tekeli ,eski öğretmenlerden Süleyman Tekeli’nin torunu Sare Tekeli Berk etkinliğin önemli isimleriydi. 
Öte yandan dün itibari ile bir dernek doğdu. Gökhüyük’te Ramazan Gündüz hocanın büyük gayretleri ile gün yüzüne çıkan yaklaşık yedi bin yıllık tarihin ilçe ve ülke turizmine biran önce kazandırılması için konuklarca oluşturulan bir whatsap gurubu ile derneğin ilk adımları atıldı. 
Daha nice yıllara sevgili. Ali ağabey…

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.