kampüs

KENT KONSEYİ

Röportaj (STG) - SEYDİŞEHİR TOROSLAR GAZETESİ | 02.07.2024 - 18:26, Güncelleme: 02.07.2024 - 18:26
 

KENT KONSEYİ

...

Kent Konseyinin işlevi nedir sorusunun cevabı, basit ve anlaşılır şekliyle şudur; Kamu kurumlarının, sivil toplumun, meslek örgütlerinin, siyasi partilerin, muhtarların ve şehrin aktörlerinin bir araya gelerek kurdukları platformdur. Belediye Meclis Üyelikleri her ne kadar aynı amaç için oluşturulsa da; içinde siyasi ayrışmaları barındıran bir yapıdır. Değişen siyasi yapı ve konjonktüre göre tavır alıp bugün ak dediğine yarın kara ihtimali vardır. Kent Konseyinde ise; doğrudan gönüllülük esası olup, meclis üyeliğinde olduğu gibi dışlayıcı ve ayrıştırıcı olmaktan ziyade farklı unsurları bir araya getirmeyi esas alır. Toplumun farklı katmanlarının fikirlerinden faydalanarak ortak akılla hedef kitleye ve yerleşim yerlerine hizmeti amaçlar. Bu anlamda Kent Konseylerini önemseyen yazılarım vakidir. Şehrin önemli meselelerinin çözümünde uzlaştırıcı ve ivediliği sağlayacak rol oynar. Bu nedenle aksayan hizmetler Kent Konseyinin ortaya koyacağı tavır ile yerel yönetimlerin elini güçlendiren bir rolünde sahibidir. Merkezi hükümetin ve Büyükşehir Belediyesinin hizmetlerin gerçekleşmesinde dikkate alacağı bir kurumsal yapı olarak hepimizin destek verir bir ahval içinde olması gerekir. Bu nedenle geçtiğimiz gün kuruluşu gerçekleşen kent konseyinin sadece verilen bir vaadi gerçekleştirmek değil samimiyeti ve gönüllülük esasını elden bırakmadan daha da güçlendirilmesi gereken bir oluşum olarak görmeliyiz. İnşallah önemli hizmetlere imza atan hepimizin konseyi niteliğinde olan bir platform olarak kalır. Yıpratılmaz ve fayda sağlar… İlçemize hayırlı olsun.
...

Kent Konseyinin işlevi nedir sorusunun cevabı, basit ve anlaşılır şekliyle şudur;

Kamu kurumlarının, sivil toplumun, meslek örgütlerinin, siyasi partilerin, muhtarların ve şehrin aktörlerinin bir araya gelerek kurdukları platformdur.

Belediye Meclis Üyelikleri her ne kadar aynı amaç için oluşturulsa da; içinde siyasi ayrışmaları barındıran bir yapıdır. Değişen siyasi yapı ve konjonktüre göre tavır alıp bugün ak dediğine yarın kara ihtimali vardır.

Kent Konseyinde ise; doğrudan gönüllülük esası olup, meclis üyeliğinde olduğu gibi dışlayıcı ve ayrıştırıcı olmaktan ziyade farklı unsurları bir araya getirmeyi esas alır.

Toplumun farklı katmanlarının fikirlerinden faydalanarak ortak akılla hedef kitleye ve yerleşim yerlerine hizmeti amaçlar.

Bu anlamda Kent Konseylerini önemseyen yazılarım vakidir. Şehrin önemli meselelerinin çözümünde uzlaştırıcı ve ivediliği sağlayacak rol oynar. Bu nedenle aksayan hizmetler Kent Konseyinin ortaya koyacağı tavır ile yerel yönetimlerin elini güçlendiren bir rolünde sahibidir.

Merkezi hükümetin ve Büyükşehir Belediyesinin hizmetlerin gerçekleşmesinde dikkate alacağı bir kurumsal yapı olarak hepimizin destek verir bir ahval içinde olması gerekir.

Bu nedenle geçtiğimiz gün kuruluşu gerçekleşen kent konseyinin sadece verilen bir vaadi gerçekleştirmek değil samimiyeti ve gönüllülük esasını elden bırakmadan daha da güçlendirilmesi gereken bir oluşum olarak görmeliyiz.

İnşallah önemli hizmetlere imza atan hepimizin konseyi niteliğinde olan bir platform olarak kalır. Yıpratılmaz ve fayda sağlar…

İlçemize hayırlı olsun.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.