MEVLİD-İ NEBİ İLE CAMİLER VE DİN GÖREVLİLERİ HAFTASI KUTLANIYOR

Türkiye 02.10.2024 - 12:51, Güncelleme: 02.10.2024 - 12:51
 

MEVLİD-İ NEBİ İLE CAMİLER VE DİN GÖREVLİLERİ HAFTASI KUTLANIYOR

Seydişehir İlçe Müftülüğü tarafından Mevlid-i Nebi ile Camiler ve Din Görevlileri Haftaları kapsamında "Peygamberimiz ve Şahsiyet İnşâsı" konulu konferans düzenledi.

Millet Bahçesinde Şehit Ahmet Erol Camii Müezzin-Kayyımı Fatih Mehmet Kürük'ün okuduğu Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan program, İlçe Müftüsü Adem Bebek’in konuşmasıyla devam etti. İlçe Müftüsü Bebek, amaçlarının Peygamberin örnek hayatını yaşamını ve uygulamalarını hayatın içine alan ve kişilere değer katan hareket ve yaşayış ile örneklerle bezenmiş bir toplum oluşturmak istediklerini kaydetti. "Peygamberimiz ve Şahsiyet İnşâsı" konu edildiği konferansta konuşmacı olarak söz alan Ankara Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Oğuzhan Aydın;” Peygamber efendimiz hayatı ve yaşamı ile kişilere örnek olmuş sevgi, saygı ve ahde vefada kusur etmemiştir.İslamın temeli sevgidir. Müslüman ailelerde sevgi ve saygı ön planda gelir. Biz ailelerimizle birlikte bir millet olmuşuz. Bizim dinimiz ve dilimiz batı dili değil, bu yüzden dinimizi ve dilimizi korumalıyız. Bardağın dolu tarafını görerek eşimizi , aşımızı ve işimizi sevmek zorunda ve sahip çıkmalıyız. Herkes üzerine düşen görevi hakkıyla yapacak ve sahip çıkacak. Peygamber efendimiz herkesi sever ve herkesin yardımına koşardı” dedi. Programa İlçe Kaymakamı Cevdet Bakkal, Belediye Başkanı Hasan Ustaoğlu, Siyasi Parti İlçe Başkanları, kurum müdürleri, Hüyük ve Ahırlı İlçe müftüleri, din görevlileri, Kur’an Kursu öğreticileri ve vatandaşlarımız katıldılar.
Seydişehir İlçe Müftülüğü tarafından Mevlid-i Nebi ile Camiler ve Din Görevlileri Haftaları kapsamında "Peygamberimiz ve Şahsiyet İnşâsı" konulu konferans düzenledi.

Millet Bahçesinde Şehit Ahmet Erol Camii Müezzin-Kayyımı Fatih Mehmet Kürük'ün okuduğu Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan program, İlçe Müftüsü Adem Bebek’in konuşmasıyla devam etti.

İlçe Müftüsü Bebek, amaçlarının Peygamberin örnek hayatını yaşamını ve uygulamalarını hayatın içine alan ve kişilere değer katan hareket ve yaşayış ile örneklerle bezenmiş bir toplum oluşturmak istediklerini kaydetti.

"Peygamberimiz ve Şahsiyet İnşâsı" konu edildiği konferansta konuşmacı olarak söz alan Ankara Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Oğuzhan Aydın;” Peygamber efendimiz hayatı ve yaşamı ile kişilere örnek olmuş sevgi, saygı ve ahde vefada kusur etmemiştir.İslamın temeli sevgidir. Müslüman ailelerde sevgi ve saygı ön planda gelir. Biz ailelerimizle birlikte bir millet olmuşuz. Bizim dinimiz ve dilimiz batı dili değil, bu yüzden dinimizi ve dilimizi korumalıyız. Bardağın dolu tarafını görerek eşimizi , aşımızı ve işimizi sevmek zorunda ve sahip çıkmalıyız. Herkes üzerine düşen görevi hakkıyla yapacak ve sahip çıkacak. Peygamber efendimiz herkesi sever ve herkesin yardımına koşardı” dedi.

Programa İlçe Kaymakamı Cevdet Bakkal, Belediye Başkanı Hasan Ustaoğlu, Siyasi Parti İlçe Başkanları, kurum müdürleri, Hüyük ve Ahırlı İlçe müftüleri, din görevlileri, Kur’an Kursu öğreticileri ve vatandaşlarımız katıldılar.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.