SALGIN PANİĞİ HASTA SAYISINI ARTIRDI

Türkiye (STG) - SEYDİŞEHİR TOROSLAR GAZETESİ | 23.06.2024 - 23:26, Güncelleme: 23.06.2024 - 23:32
 

SALGIN PANİĞİ HASTA SAYISINI ARTIRDI

Seydişehir halkının yaşanan salgında panik halinde olması hastaneye başvuran hasta sayısını artırdı.

Bugün kusma ve ishal şikayetiyle Seydişehir Devlet Hastanesinde yoğunluk yaşandı. Yaşanan yoğunluktan dolayı bazı hastalarda tedavi için Beyşehir Devlet Hastanesine başvurdu. Şuana kadar 1000 den fazla hastanın ishal ve kusma şikayetiyle hastaneye başvurduğu, başvuran hastalarda da ciddi bir sağlık sorununun oluşmadığı öğrenildi. İlçe Sağlık Müdürlüğü konu ile ilgili yaptığı açıklamada; “Bulantı kusma ile acile başvuran hastalar için Acil durumlar şunlardır:  .38 dereceyi geçen ateş yüksekliği .Kanlı dışkılama .Yeme içmede tamamen kesilmeye neden olacak bulantı kusma .Bu hallerde hastaların acil servise başvurması önemlidir. .2 yaşından küçük çocuklar ve 65 yaş üstü hastalar, bağışıklık sistemini baskılayıcı hastalığı olanlar, diyabet böbrek yetmezliği kalp yetmezliği olan hastalar öncelikli olup bu gruplar dışındaki hastaların kendilerini evde takip etmeleri önemlidir” şeklinde uyarıda bulundu.
Seydişehir halkının yaşanan salgında panik halinde olması hastaneye başvuran hasta sayısını artırdı.

Bugün kusma ve ishal şikayetiyle Seydişehir Devlet Hastanesinde yoğunluk yaşandı. Yaşanan yoğunluktan dolayı bazı hastalarda tedavi için Beyşehir Devlet Hastanesine başvurdu.

Şuana kadar 1000 den fazla hastanın ishal ve kusma şikayetiyle hastaneye başvurduğu, başvuran hastalarda da ciddi bir sağlık sorununun oluşmadığı öğrenildi.

İlçe Sağlık Müdürlüğü konu ile ilgili yaptığı açıklamada; “Bulantı kusma ile acile başvuran hastalar için Acil durumlar şunlardır:

 .38 dereceyi geçen ateş yüksekliği

.Kanlı dışkılama

.Yeme içmede tamamen kesilmeye neden olacak bulantı kusma

.Bu hallerde hastaların acil servise başvurması önemlidir.

.2 yaşından küçük çocuklar ve 65 yaş üstü hastalar, bağışıklık sistemini baskılayıcı hastalığı olanlar, diyabet böbrek yetmezliği kalp yetmezliği olan hastalar öncelikli olup bu gruplar dışındaki hastaların kendilerini evde takip etmeleri önemlidir” şeklinde uyarıda bulundu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.