GÜNEŞ

SEYDİŞEHİR’DE KÜLTÜR VE SANAT

Kültürümüz (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 07.07.2018 - 02:24, Güncelleme: 07.07.2018 - 02:24
 

SEYDİŞEHİR’DE KÜLTÜR VE SANAT

Seydişehir Toroslar Gazetesi sahibi Ali Saylam abimiz ile istişare ederek bölgemizde sanatsal ve kültürel anlamda neler yapabiliriz, bu faaliyetleri nasıl geliştirebiliriz gençlerimize yaptıkları çalışmalarda nasıl yardımcı olabiliriz, önlerine çıkabilecek engeller ve bu engellerle nasıl başa çıkabilecekleri konusunda belli başlı yazı dizileri üstüne bir köşe hazırlamaya karar verdik.     Yazacağımız makaleler tamamen belli bir tecrübeye dayanıp, bilimin asla reddetmediği gerçek kuramları da barındıracaktır.      Sanatın ne kadar farklı dalları olsa da, genel manada toplumun kültür, yaşayış tarzlarını yansıtan ve bunların dışavurumunda kullanılan yöntemlerin tümünü kapsamaktadır. Güzeli daha iyi gören, anlayan onu kendi görüş ve duygusuna göre ifade eden insanlara sanatçı veya sanatkâr denir. Toplumun İlgi alanlarını, anlama kabiliyetini, kültürü yansıtması olmadan, hitap edeceği alan çok sığ ve istenilen anlam ve amacı yansıtamayacağı kanaatindeyim. Nitekim insanların alışagelmiş kültür ve adetlerinden ne kadar doğru veya yanlış olsa da kolay kolay vazgeçemiyor olmasıdır. Toplumun önüne ne kadar kendilerinden bir şey çıkarsa dikkat çekmeye başlayacaktır. Bu durum tüm kesimler için aynı doğruluğu barındırmaktadır. Her insan kendinden olanı, kendi gibi olana çok farklı bakıyor.     Eğer ki adım atmanın bir sanatı varsa, bu toplum tarafından rağbet görüyorsa yürümenin hatta koşmanın nasıl takdir edileceğini önceden tayin edebiliriz.     Yapacağımız tüm çalışmalarda bu bilincin farkına vararak hareket edersek hemen olmasa da, belli bir zaman diliminden sonra istediğimiz düşünce ve sanat tarzını ortaya koyabiliriz. Kültür ve Sanat bireyle başlar, sonraki dönemlerde büyük topluluklara ulaşır. Sanatın İnsan gelişiminde, düşünce yapısında nasıl önemli bir yer oluşturduğunu görmezden gelemeyiz. Şu an yaşadığımız bütün olumlu veya olumsuz olaylar, bizim kültürümüzle aynı doğrultuda ilerlemektedir. Sistemin her dilimindeki bireyler bir ayna edasıyla birbirini yansıtmaktadır. Bir şeyi eleştirirken de, överken de zihnimizin neye dayanarak bir sonuç ürettiği bizim yaşayış ve düşünce tarzımızın bir eseridir. Lakin kimse, kimse gibi düşünemiyor.     Sanat ‘’ Dünyada Allah’ın yaratma sanatıyla başlar.’’     Bernard Shaw‘ın deyişiyle ‘’Sanata gerçekten aşina olan, kendini yalnızca sanatkârın sesinde bulur.’’
Seydişehir Toroslar Gazetesi sahibi Ali Saylam abimiz ile istişare ederek bölgemizde sanatsal ve kültürel anlamda neler yapabiliriz, bu faaliyetleri nasıl geliştirebiliriz gençlerimize yaptıkları çalışmalarda nasıl yardımcı olabiliriz, önlerine çıkabilecek engeller ve bu engellerle nasıl başa çıkabilecekleri konusunda belli başlı yazı dizileri üstüne bir köşe hazırlamaya karar verdik.

    Yazacağımız makaleler tamamen belli bir tecrübeye dayanıp, bilimin asla reddetmediği gerçek kuramları da barındıracaktır.

     Sanatın ne kadar farklı dalları olsa da, genel manada toplumun kültür, yaşayış tarzlarını yansıtan ve bunların dışavurumunda kullanılan yöntemlerin tümünü kapsamaktadır. Güzeli daha iyi gören, anlayan onu kendi görüş ve duygusuna göre ifade eden insanlara sanatçı veya sanatkâr denir. Toplumun İlgi alanlarını, anlama kabiliyetini, kültürü yansıtması olmadan, hitap edeceği alan çok sığ ve istenilen anlam ve amacı yansıtamayacağı kanaatindeyim. Nitekim insanların alışagelmiş kültür ve adetlerinden ne kadar doğru veya yanlış olsa da kolay kolay vazgeçemiyor olmasıdır. Toplumun önüne ne kadar kendilerinden bir şey çıkarsa dikkat çekmeye başlayacaktır. Bu durum tüm kesimler için aynı doğruluğu barındırmaktadır. Her insan kendinden olanı, kendi gibi olana çok farklı bakıyor.

    Eğer ki adım atmanın bir sanatı varsa, bu toplum tarafından rağbet görüyorsa yürümenin hatta koşmanın nasıl takdir edileceğini önceden tayin edebiliriz.

    Yapacağımız tüm çalışmalarda bu bilincin farkına vararak hareket edersek hemen olmasa da, belli bir zaman diliminden sonra istediğimiz düşünce ve sanat tarzını ortaya koyabiliriz. Kültür ve Sanat bireyle başlar, sonraki dönemlerde büyük topluluklara ulaşır. Sanatın İnsan gelişiminde, düşünce yapısında nasıl önemli bir yer oluşturduğunu görmezden gelemeyiz. Şu an yaşadığımız bütün olumlu veya olumsuz olaylar, bizim kültürümüzle aynı doğrultuda ilerlemektedir. Sistemin her dilimindeki bireyler bir ayna edasıyla birbirini yansıtmaktadır. Bir şeyi eleştirirken de, överken de zihnimizin neye dayanarak bir sonuç ürettiği bizim yaşayış ve düşünce tarzımızın bir eseridir. Lakin kimse, kimse gibi düşünemiyor.

    Sanat ‘’ Dünyada Allah’ın yaratma sanatıyla başlar.’’

    Bernard Shaw‘ın deyişiyle ‘’Sanata gerçekten aşina olan, kendini yalnızca sanatkârın sesinde bulur.’’

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.