TARIM MESLEK LİSESİ SAHİP ÇIKILMAYI BEKLİYOR

Türkiye 16.10.2024 - 13:02, Güncelleme: 16.10.2024 - 13:02
 

TARIM MESLEK LİSESİ SAHİP ÇIKILMAYI BEKLİYOR

Ziraat ve Hayvancılık bölümü olarak ve içerisinde pansiyonu ile beraber açılan ve Türkiye’de sayılı yerde bulunan Seydişehir Suğla Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (Tarım Meslek Lisesi), öğrenci sıkıntısı yaşıyor.

47 öğrencisi ile öğretim gören 160 kişilik pansiyonunda sadece 27 öğrenci bulunan Seydişehir Tarım Meslek Lisesi’nin öğrenci sayısını artırmak için gerekli önlemlerin alınması bekleniyor. Dikeniçi mevkiinde bulunan Suğla Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin şehir dışında olması öğrencileri ulaşım sorunuyla karşı karşıya bırakıyor. Meslek Liselerinin genel sorunlarının yanı sıra Seydişehir’de nüfusun azalması ve dolayısıyla öğrenci sayısının artması, ilçedeki Anadolu Liseleri sayısının çokluğu, Seydişehir Suğla Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ndeki öğrenci sayısının azlığının en önemli sebepleri arasında yer alıyor. Bir tarım kentine dönüşen ilçemiz için bilinçli tarım yapmada gerekli elemanların yetişmesinde önemli bir kurum olan Suğla Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin öğrenci sayısının artırılması için bir farkındalık yaratarak tanıtımına da ağırlık verilmesi bekleniyor. Haber: Ali SAYLAM
Ziraat ve Hayvancılık bölümü olarak ve içerisinde pansiyonu ile beraber açılan ve Türkiye’de sayılı yerde bulunan Seydişehir Suğla Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (Tarım Meslek Lisesi), öğrenci sıkıntısı yaşıyor.

47 öğrencisi ile öğretim gören 160 kişilik pansiyonunda sadece 27 öğrenci bulunan Seydişehir Tarım Meslek Lisesi’nin öğrenci sayısını artırmak için gerekli önlemlerin alınması bekleniyor.

Dikeniçi mevkiinde bulunan Suğla Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin şehir dışında olması öğrencileri ulaşım sorunuyla karşı karşıya bırakıyor.

Meslek Liselerinin genel sorunlarının yanı sıra Seydişehir’de nüfusun azalması ve dolayısıyla öğrenci sayısının artması, ilçedeki Anadolu Liseleri sayısının çokluğu, Seydişehir Suğla Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ndeki öğrenci sayısının azlığının en önemli sebepleri arasında yer alıyor.

Bir tarım kentine dönüşen ilçemiz için bilinçli tarım yapmada gerekli elemanların yetişmesinde önemli bir kurum olan Suğla Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin öğrenci sayısının artırılması için bir farkındalık yaratarak tanıtımına da ağırlık verilmesi bekleniyor.

Haber: Ali SAYLAM

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.