SEYDİŞEHİR’DE TOHUM ELEME TESİSİ HİZMETE BAŞLADI

Ekonomi (STG) - SEYDİŞEHİR TOROSLAR GAZETESİ | 28.09.2023 - 15:49, Güncelleme: 28.09.2023 - 15:54
 

SEYDİŞEHİR’DE TOHUM ELEME TESİSİ HİZMETE BAŞLADI

Seydişehir Belediyesi tarafından ilçeye kazandırılacak olan Soğuk Hava Deposu, Meyve-Sebze Kurutma, Tohum Eleme ve Kurutma Tesisi ile 11 adet ticari dükkan çalışmalarında yer alan tohum eleme tesisi hizmete başladı.

Belediye Başkanı Mehmet Tutal, 7 bin 480 m² toplam alan üzerine inşa edilen Soğuk Hava Deposu, Meyve ve Sebze Kurutma Tesisi, Tohum Eleme Tesisi ve 11 Adet Ticari dükkanın yer aldığı projede tohum eleme bölümünde makineleri çalıştırarak ilk imalatın yapıldığını kaydetti. Başkan Tutal, Tohum Kurutma, Eleme ve Paketleme Tesislerinde kabak çekirdeğinin işlenmeye başladığını, Fasulye, Nohut ve Ayçiçeği elemelerine de başlayacaklarını belirtti. Seydişehir’de ilklerin belediyesi olmaya devam ettiklerini kaydeden Başkan Tutal, şükürler olsun ki seçim vaatlerimizde bulunan projelerimizi hepsini tamamladık. Hepsinin şu an çalışmaları sona erdi veya çok az bir kısmı kaldı. Hemen her alanda Seydişehir’imize ilk olma özelliği taşıyacak olan projelerimizi hayata geçirirken bu projelerimize bir yenisini daha eklemenin mutluluğunu yaşıyoruz. Seçim beyannamemizde de yer alan ve ilçemizin en büyük projesi olan Soğuk Hava Deposu, Kurutma, Paketleme, Tohum Eleme Tesisi ile 11 adet Ticari Dükkanlarımızın şimdiden ilçemize, bölgemize ve çiftçilerimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.
Seydişehir Belediyesi tarafından ilçeye kazandırılacak olan Soğuk Hava Deposu, Meyve-Sebze Kurutma, Tohum Eleme ve Kurutma Tesisi ile 11 adet ticari dükkan çalışmalarında yer alan tohum eleme tesisi hizmete başladı.

Belediye Başkanı Mehmet Tutal, 7 bin 480 m² toplam alan üzerine inşa edilen Soğuk Hava Deposu, Meyve ve Sebze Kurutma Tesisi, Tohum Eleme Tesisi ve 11 Adet Ticari dükkanın yer aldığı projede tohum eleme bölümünde makineleri çalıştırarak ilk imalatın yapıldığını kaydetti. Başkan Tutal, Tohum Kurutma, Eleme ve Paketleme Tesislerinde kabak çekirdeğinin işlenmeye başladığını, Fasulye, Nohut ve Ayçiçeği elemelerine de başlayacaklarını belirtti.

Seydişehir’de ilklerin belediyesi olmaya devam ettiklerini kaydeden Başkan Tutal, şükürler olsun ki seçim vaatlerimizde bulunan projelerimizi hepsini tamamladık. Hepsinin şu an çalışmaları sona erdi veya çok az bir kısmı kaldı. Hemen her alanda Seydişehir’imize ilk olma özelliği taşıyacak olan projelerimizi hayata geçirirken bu projelerimize bir yenisini daha eklemenin mutluluğunu yaşıyoruz. Seçim beyannamemizde de yer alan ve ilçemizin en büyük projesi olan Soğuk Hava Deposu, Kurutma, Paketleme, Tohum Eleme Tesisi ile 11 adet Ticari Dükkanlarımızın şimdiden ilçemize, bölgemize ve çiftçilerimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.