TARLA FARELERİ ÇİFTÇİLERİ KARA KARA DÜŞÜNDÜRÜYOR

Türkiye 03.01.2024 - 17:17, Güncelleme: 03.01.2024 - 17:27
 

TARLA FARELERİ ÇİFTÇİLERİ KARA KARA DÜŞÜNDÜRÜYOR

İlçemizde çiftçiler için ciddi bir sorun haline gelen tarla fareleri, ekili alanlara büyük ölçüde zarar veriyor.

İklim şartlarının bozulması, anız yangınları ve dolayısıyla doğal dengenin bozulmasıyla tarla farelerinin ekili alanları istila etmesi çiftçilerimizi kara kara düşündürüyor. Zirai uzmanlara göre tarla fareleri ile gerekli mücadele edilmezse ekili alanlarda verimi düşürüyor ve çiftçilerin büyük zarara uğratıyor. Çiftçiler tarla farelerinin bu kadar çoğalmasını karın yağmamasına bağlıyorlar. Ayrıca iklim değişikliğinin yanı sıra anız yangınlarıyla tarladaki canlılarında yok edilmesinin, farelerin çoğalmasında önemli bir etken olduğunu belirtiliyor. Türkiye genelinde de önemli bir sorun haline gelen tarla fareleriyle mücadele yönteminde kullanılan buğday zehirinin stoklarının azalmasının da sorunun çözümünü güçleştirdiği ifade ediliyor. Bu konuda tek çözüm yönteminin zehirli buğday olduğunu belirten çiftçilerimiz, “Duyuyoruz ki İlçe Tarım Müdürlüğü’nün stoklarında zehirli buğday kalmamış. Ziraatçilerden almak zorunda kalıyoruz. Bu da bizlere bayağı bir maliyetli oluyor. Ekili alanlarımızın büyük bir kısmına, tarla fareleri ciddi anlamda zarar vermiş durumda. İlçe Tarım Müdürlüğü ve Ziraat Odası ile topyekün bir mücadelenin içine girmemiz gerekiyor” diyerek ilgili kurumlardan destek bekliyorlar.
İlçemizde çiftçiler için ciddi bir sorun haline gelen tarla fareleri, ekili alanlara büyük ölçüde zarar veriyor.

İklim şartlarının bozulması, anız yangınları ve dolayısıyla doğal dengenin bozulmasıyla tarla farelerinin ekili alanları istila etmesi çiftçilerimizi kara kara düşündürüyor.

Zirai uzmanlara göre tarla fareleri ile gerekli mücadele edilmezse ekili alanlarda verimi düşürüyor ve çiftçilerin büyük zarara uğratıyor.

Çiftçiler tarla farelerinin bu kadar çoğalmasını karın yağmamasına bağlıyorlar. Ayrıca iklim değişikliğinin yanı sıra anız yangınlarıyla tarladaki canlılarında yok edilmesinin, farelerin çoğalmasında önemli bir etken olduğunu belirtiliyor.

Türkiye genelinde de önemli bir sorun haline gelen tarla fareleriyle mücadele yönteminde kullanılan buğday zehirinin stoklarının azalmasının da sorunun çözümünü güçleştirdiği ifade ediliyor.

Bu konuda tek çözüm yönteminin zehirli buğday olduğunu belirten çiftçilerimiz, “Duyuyoruz ki İlçe Tarım Müdürlüğü’nün stoklarında zehirli buğday kalmamış. Ziraatçilerden almak zorunda kalıyoruz. Bu da bizlere bayağı bir maliyetli oluyor. Ekili alanlarımızın büyük bir kısmına, tarla fareleri ciddi anlamda zarar vermiş durumda. İlçe Tarım Müdürlüğü ve Ziraat Odası ile topyekün bir mücadelenin içine girmemiz gerekiyor” diyerek ilgili kurumlardan destek bekliyorlar.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.