SEY-ET’TEN BASIN AÇIKLAMASI

Türkiye 18.10.2024 - 17:27, Güncelleme: 18.10.2024 - 17:27
 

SEY-ET’TEN BASIN AÇIKLAMASI

İlçemizin en önemli et entegre tesislerinden olan Sey-et’in bir yıl önce ürettiği Küpe marka tavuk sucuğunda standartların az üstünde kalsiyum çıkması nedeniyle fark edilen bu hata üzerine gerekli önlemler alınmıştı.

Bir yıl önce tavuk firmasından kaynaklanan bu hata nedeniyle son günlerde Tarım Bakanlığı’nın tağşiş listesinde yer alması haberleriyle ilgili Sey-et firması yönetimi bir basın açıklaması yayınladı. Firmanın konuyla ilgili yayınladığı basın açıklaması aşağıdadır; Yaklaşık 30 yıldır et ve et ürünleri entegre tesisimizde şu zamana kadar hassasiyetle ürettiğimiz tüm ürünlerin sonuna kadar sağlık ve hijyen konusunda arkasında olduğumuzun bilinmesini isteriz. Adımızın karıştığı tağşiş listesindeki Küpe marka tavuk sucuğumuzda tarım ve orman bakanlığının standardı olan 1 kg üründe 0,35 gram olması gereken kalsiyum oranı (kemik veya kıkırdak dokusu) bizim ürettiğimiz küpe marka tavuk sucuğunda  yine 1 kilogramda 0,61 gram olarak tespit edilmiştir (610 mg/kg). Söz konusu değerin 1 kilogram tavuk sucuğunda 1 gram dahi olmadığını dikkatinize sunarız. 2023 yılı kasım ayında fark edilen bu hata üzerine aynı parti ürünler İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü gözetiminde aynı anda piyasadan toplatılarak imha edilmiştir. Bunun nedeni de tavuk etini satın aldığımız tavuk firmasından kaynaklanmıştır. Ülke gündemini derinden etkileyen böyle sağlıksız ve hileli ürünlerin yayınlandığı bir ortamda adımızın geçmesi bizi son derece üzmüştür. Tarım ve Orman Bakanlığı’nın muayene ve analiz raporu aşağıda paylaşılmıştır. 18/10/2024. SEY-ET HAYVANCILIK SAN. TİC. LTD. ŞTİ. Haber: Büşra AKSAKBAĞI AY
İlçemizin en önemli et entegre tesislerinden olan Sey-et’in bir yıl önce ürettiği Küpe marka tavuk sucuğunda standartların az üstünde kalsiyum çıkması nedeniyle fark edilen bu hata üzerine gerekli önlemler alınmıştı.

Bir yıl önce tavuk firmasından kaynaklanan bu hata nedeniyle son günlerde Tarım Bakanlığı’nın tağşiş listesinde yer alması haberleriyle ilgili Sey-et firması yönetimi bir basın açıklaması yayınladı.

Firmanın konuyla ilgili yayınladığı basın açıklaması aşağıdadır;

Yaklaşık 30 yıldır et ve et ürünleri entegre tesisimizde şu zamana kadar hassasiyetle ürettiğimiz tüm ürünlerin sonuna kadar sağlık ve hijyen konusunda arkasında olduğumuzun bilinmesini isteriz.

Adımızın karıştığı tağşiş listesindeki Küpe marka tavuk

sucuğumuzda tarım ve orman bakanlığının standardı olan 1 kg üründe 0,35 gram olması gereken kalsiyum oranı (kemik veya kıkırdak dokusu) bizim ürettiğimiz küpe marka tavuk sucuğunda  yine 1 kilogramda 0,61 gram olarak tespit edilmiştir (610 mg/kg). Söz

konusu değerin 1 kilogram tavuk sucuğunda 1 gram dahi olmadığını dikkatinize sunarız. 2023 yılı kasım ayında fark edilen bu hata üzerine aynı parti ürünler İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü gözetiminde aynı anda piyasadan toplatılarak imha edilmiştir. Bunun nedeni de tavuk etini satın aldığımız tavuk firmasından kaynaklanmıştır. Ülke gündemini derinden etkileyen böyle sağlıksız ve hileli ürünlerin yayınlandığı bir ortamda adımızın geçmesi bizi son derece

üzmüştür. Tarım ve Orman Bakanlığı’nın muayene ve analiz raporu aşağıda paylaşılmıştır.

18/10/2024.

SEY-ET HAYVANCILIK SAN. TİC. LTD. ŞTİ.

Haber: Büşra AKSAKBAĞI AY

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.