MARANGOZLAR SANAYİ ESNAFI KUĞULU PROJESİNDEN TEDİRGİN?

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 11.12.2015 - 03:14, Güncelleme: 11.12.2015 - 03:14
 

MARANGOZLAR SANAYİ ESNAFI KUĞULU PROJESİNDEN TEDİRGİN?

ESNAF SOMUT ÇÖZÜM BEKLİYOR?

Çalışmaları sürdürülen Kuğulu vadisi projesi hızla ilerliyor ancak proje kapsamında yeni bir yere taşınılması gündeme gelen Marangozlar sanayi esnafı ise tedirgin. Esnafın büyük bir kısmı sanayinin başka bir yere taşınmasını istemediklerini belirterek; “Kuğulu vadisi projesi güzel bir proje. Ama kurulu bir düzenimiz var. Bizler mağdur olacağımız kaygısını taşıyoruz.” Şeklinde tedirginliklerini dile getiriyorlar. Taşınma gündeme geldikten sonra Marangozlar ve Mobilyacılar sanayi sitesi adında bir dernek kurarak başkanlığına da Niyazi Çalışkan’ı getiren Marangozlar esnafı; “Bu taşınma olacaksa dahi bizim rızamız olmalı mağdur edilmemeliyiz.” dedi. Belediyenin seçim beyannamesinde de yer alan Kuğulu vadisi projesi DSİ’nin gölet çalışması ile hızlı bir şekilde devam ederken, turizm amaçlı bu projenin görüntüsünü bozacağı için Marangozlar sanayinin başka bir yere taşınmasına  tepkilerini dile getiren başkan Niyazi Çalışkan; “Belediyemiz yeni otogar sanayinin yanında yer gösterdi. Ama buraya yapılacak dükkânları ve mevcut dükkânlarımızın bedel durumu ne olacak muamma. Bu belirsizlik bizi sıkıntıya sokuyor. İşyerimizi büyütmek istesek büyütemiyoruz. Önümüzü göremiyoruz.” dedi. 1975 yılında kurulan Marangozlar sanayi arsasının iki kez kendilerine satıldığını, kendilerinin buraya önemli miktarda para harcadıklarını söyleyen Marangozlar sanayi esnafı; “Tapularımızı alalı daha 10 sene oldu. Yeni bir yere taşınmak yeniden masraf demek. Eğer böyle bir taşınma söz konusu olursa birçok esnaf dükkânını kapatmak zorunda kalacak ve sayımız düşecektir. Bu proje güzel bir proje ama bizleri mağdur etmemeleri gerekir.” şeklinde konuştular.  
ESNAF SOMUT ÇÖZÜM BEKLİYOR?

Çalışmaları sürdürülen Kuğulu vadisi projesi hızla ilerliyor ancak proje kapsamında yeni bir yere taşınılması gündeme gelen Marangozlar sanayi esnafı ise tedirgin.

Esnafın büyük bir kısmı sanayinin başka bir yere taşınmasını istemediklerini belirterek; “Kuğulu vadisi projesi güzel bir proje. Ama kurulu bir düzenimiz var. Bizler mağdur olacağımız kaygısını taşıyoruz.” Şeklinde tedirginliklerini dile getiriyorlar.

Taşınma gündeme geldikten sonra Marangozlar ve Mobilyacılar sanayi sitesi adında bir dernek kurarak başkanlığına da Niyazi Çalışkan’ı getiren Marangozlar esnafı; “Bu taşınma olacaksa dahi bizim rızamız olmalı mağdur edilmemeliyiz.” dedi.

Belediyenin seçim beyannamesinde de yer alan Kuğulu vadisi projesi DSİ’nin gölet çalışması ile hızlı bir şekilde devam ederken, turizm amaçlı bu projenin görüntüsünü bozacağı için Marangozlar sanayinin başka bir yere taşınmasına  tepkilerini dile getiren başkan Niyazi Çalışkan; “Belediyemiz yeni otogar sanayinin yanında yer gösterdi. Ama buraya yapılacak dükkânları ve mevcut dükkânlarımızın bedel durumu ne olacak muamma. Bu belirsizlik bizi sıkıntıya sokuyor. İşyerimizi büyütmek istesek büyütemiyoruz. Önümüzü göremiyoruz.” dedi.

1975 yılında kurulan Marangozlar sanayi arsasının iki kez kendilerine satıldığını, kendilerinin buraya önemli miktarda para harcadıklarını söyleyen Marangozlar sanayi esnafı; “Tapularımızı alalı daha 10 sene oldu. Yeni bir yere taşınmak yeniden masraf demek. Eğer böyle bir taşınma söz konusu olursa birçok esnaf dükkânını kapatmak zorunda kalacak ve sayımız düşecektir. Bu proje güzel bir proje ama bizleri mağdur etmemeleri gerekir.” şeklinde konuştular.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.