ÖZELLEŞTİRMELERDEKİ YARGI KARARLARININ BAKANLAR KURULU PYPASS?INA İPTAL
ÖZELLEŞTİRMELERDEKİ YARGI KARARLARININ BAKANLAR KURULU PYPASS?INA İPTAL
Anayasa Mahkemesi, Özelleştirme Uygulamalarındaki yargı kararlarının Bakanlar Kurulu kararı ile bypass edilmesine ilişkin yasal düzenlemeyi iptal etti
Anayasa Mahkemesi, Özelleştirme Uygulamalarındaki yargı kararlarının Bakanlar Kurulu kararı ile bypass edilmesine ilişkin yasal düzenlemeyi iptal etti
Anayasa Mahkemesi, Özelleştirme Uygulamalarındaki yargı kararlarının Bakanlar Kurulu kararı ile bypass edilmesine ilişkin yasal düzenlemeyi iptal etti.
Özelleştirilen kamu kurumlarından iptal edilen mahkeme kararları Bakanlar Kurulu, aldığı kararla bu yargı kararlarını uygulanmamıştı. Anayasa Mahkemesine açılan bu kanudaki davaları incelenerek sonuca bağlandı. Mahkeme Bakanlar kurulu kararı ile bu yargı kararlarının uygulanmaması düzenlemesini 03.10.2013 tarihinde iptal etti.
Konuya ilişkin yasal düzenleme CHP tarafından Anayasa Mahkemesi'ne götürülmüştü. Anayasa Mahkemesi, 6300 sayılı Kanun'a eklenen özelleştirmelerle ilgili kanun hükmünü iptal etti. Başvuruyu esastan görüşen Yüksek Mahkeme, düzenlemedeki "özelleştirme uygulamaları sonucunda kuruluşların nihai devir sözleşmelerinin imzalanarak devir ve teslim işlemlerinin tamamlanmasından sonra özelleştirme işlemlerinin bütün sonuçlarıyla birlikte tamamlanmış bulunması, söz konusu kuruluşları devralanlar tarafından üretim, yatırım, modernizasyon, istihdam ve bunlara bağlı her türlü hukuki, ticari ve mali tasarruflarda bulunulması nedeniyle oluşacak fiili imkansızlık karşısında geri dönülemeyecek bir yapının ortaya çıkması halinde yargı kararlarının" bölümünün iptaline karar verdi.
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.