SEYDİŞEHİRLİ VE BEYŞEHİRLİ DOĞASEVERLERDEN CUMHURİYET TIRMANIŞI

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 27.10.2015 - 06:11, Güncelleme: 27.10.2015 - 06:11
 

SEYDİŞEHİRLİ VE BEYŞEHİRLİ DOĞASEVERLERDEN CUMHURİYET TIRMANIŞI

Konya?nın Seydişehir ve Beyşehir ilçesinden, doğaseverler "29 Ekim Cumhuriyet yürüyüşü" etkinliği kapsamında, 2 bin 300 metre rakıma sahip Doğanbey Erenler Dağı?na tırmandı.

Beyşehir Kültür ve Turizm Derneği bünyesinde faaliyet gösteren Beyşehir Doğa Yürüyüş Topluluğu, Beyşehir’in Doğanbey Mahallesi’nde yer alan 2 bin 300 metre zirveye sahip Erenler Dağı’na tırmanış gerçekleştirdi. Beyşehir Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Mustafa Büyükkafalı, düzenledikleri 29 Ekim Cumhuriyet Yürüyüşü etkinliğine Beyşehir’in yanı sıra Konya merkez ve Seydişehir ilçesinden doğaseverlerin de iştirak ettiğini söyledi. Gökyüzündeki bulutlar arasında devam eden tırmanış esnasında zirveye çıktıktan sonra Türk bayrağı açtıklarını belirten Büyükkafalı; "Çıkıştan önce Doğanbey Mahallesi muhtarımızın anlattığı bu dağın tarihsel hikayesi de çok ilgimizi çekti. Çıkışta Selçuklu dönemine ait olduğu anlatılan çilehaneler ve erenlerin yattığı belirtilen mezarlıklarla karşılaştık. Zirveden muhteşem Beyşehir Gölü manzarası ve çevredeki yerleşim birimlerini de gözledik ve fotoğraflar çektik. Topluluk olarak yine güzel ve anlamlı bir etkinliğe imza atmış olduk." dedi.
Konya?nın Seydişehir ve Beyşehir ilçesinden, doğaseverler "29 Ekim Cumhuriyet yürüyüşü" etkinliği kapsamında, 2 bin 300 metre rakıma sahip Doğanbey Erenler Dağı?na tırmandı.

Beyşehir Kültür ve Turizm Derneği bünyesinde faaliyet gösteren Beyşehir Doğa Yürüyüş Topluluğu, Beyşehir’in Doğanbey Mahallesi’nde yer alan 2 bin 300 metre zirveye sahip Erenler Dağı’na tırmanış gerçekleştirdi.
Beyşehir Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Mustafa Büyükkafalı, düzenledikleri 29 Ekim Cumhuriyet Yürüyüşü etkinliğine Beyşehir’in yanı sıra Konya merkez ve Seydişehir ilçesinden doğaseverlerin de iştirak ettiğini söyledi. Gökyüzündeki bulutlar arasında devam eden tırmanış esnasında zirveye çıktıktan sonra Türk bayrağı açtıklarını belirten Büyükkafalı; "Çıkıştan önce Doğanbey Mahallesi muhtarımızın anlattığı bu dağın tarihsel hikayesi de çok ilgimizi çekti. Çıkışta Selçuklu dönemine ait olduğu anlatılan çilehaneler ve erenlerin yattığı belirtilen mezarlıklarla karşılaştık. Zirveden muhteşem Beyşehir Gölü manzarası ve çevredeki yerleşim birimlerini de gözledik ve fotoğraflar çektik. Topluluk olarak yine güzel ve anlamlı bir etkinliğe imza atmış olduk." dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.