Hakkı BALCI
Köşe Yazarı
Hakkı BALCI
 

CEVAPSIZ SORULAR…

Böyle bir salgın olduğunu ilk ve kim karar verdi? Salgın olduğuna kaç kişi olunca karar veriliyor? Sistem nasıl işliyor? Böylesi olağanüstü durumlarda öncelikli haberdar edilen kurumlar amirleri, nasıl bir prosedür ile bilgilendiriliyor? İlgililer haberdar edilip salgın olduğu kararı verildikten sonra tahmini vaka sayısı öngörülebilmiş midir?   Atılan ilk adımlar hangileridir? Hastaların tedavisinin daha etkin bir şekilde yapılması için neler yapıldı? Bulantı kusma baş ağrısı gibi şikayetleri ile hastaneye başvuran hastalar hepsi aynı kategoride miydi?   Hastaneye başvuran hastalar için Sistemin daha hızlı bir şekilde devam etmesi için Şayet aile hekimleri göreve çağırmış olsaydı bu hadisenin lokasyonu daha çabuk belli olmaz mıydı    Bütün eczanelere haber verildi mi? Serum tedavisi kısa sürede hastaların hepsine verilebildi mi? Sistemin hızlı işlemesi için ne gibi önlemler tedbirler alındı?   Sağlık grup Başkanlığı ve devlet hastanesi Başhekimliğinin bu konuda bir açıklama yapması gerekmez miydi?   Belediye Büyükşehir belediyesi ve Koski arasında bir entegrasyon sağlandı mı? Yapılan açıklamalara göre su tahlil sonuçları normal ise bu salgının sebebi nedir?   Seçimlerde İktidarından muhalefetine kadar vatandaşa her türlü vaatte bulunan siyasi partiler bu konuda ne yaptı?    Sosyal medyada ve Sokak ağzıyla kurban işkembesi atılmış. Köpek leşi bulunmuş. Ceset bulunmuş gibi bozuk enformasyon doğru açıklama yapılarak önüne geçilemez miydi?   Bu hadisenin hukuki boyutu yok mu? Olması için insan mı ölmeliydi, ölecekse kaç insan ölmeliydi?    Bu belirsizlik, bu muamma halkın devletin kurumlarına olan güvenini zedelemez mi?    Sebzelerin yıkanmamasından dolayı vuku buldu söylemleri ne kadar gerçekçiydi?    Türkiye’de daha önce buna benzer bir olay yaşandı mi?   Böylesi afaki bir durumda Koski Büyükşehir ve Seydişehir belediyesi vatandaşa su dağıtmak nezaketini gösteremez miydi?   Evinden çıkamayan insanlar var, yaşlılar ihtiyacı olanlar var hatta suyu alabilecek kadar olan parası olmayan insanlar var. Düşünülemez miydi ? SUDAN DEĞİLSE PEKİ NEDEN?
Ekleme Tarihi: 28 Haziran 2024 - Cuma

CEVAPSIZ SORULAR…

Böyle bir salgın olduğunu ilk ve kim karar verdi?
Salgın olduğuna kaç kişi olunca karar veriliyor?
Sistem nasıl işliyor?
Böylesi olağanüstü durumlarda öncelikli haberdar edilen kurumlar amirleri, nasıl bir prosedür ile bilgilendiriliyor?
İlgililer haberdar edilip salgın olduğu kararı verildikten sonra tahmini vaka sayısı öngörülebilmiş midir?
 
Atılan ilk adımlar hangileridir?
Hastaların tedavisinin daha etkin bir şekilde yapılması için neler yapıldı?
Bulantı kusma baş ağrısı gibi şikayetleri ile hastaneye başvuran hastalar hepsi aynı kategoride miydi?
 
Hastaneye başvuran hastalar için Sistemin daha hızlı bir şekilde devam etmesi için Şayet aile hekimleri göreve çağırmış olsaydı bu hadisenin lokasyonu daha çabuk belli olmaz mıydı 
 
Bütün eczanelere haber verildi mi?
Serum tedavisi kısa sürede hastaların hepsine verilebildi mi?
Sistemin hızlı işlemesi için ne gibi önlemler tedbirler alındı?
 
Sağlık grup Başkanlığı ve devlet hastanesi Başhekimliğinin bu konuda bir açıklama yapması gerekmez miydi?
 
Belediye Büyükşehir belediyesi ve Koski arasında bir entegrasyon sağlandı mı?
Yapılan açıklamalara göre su tahlil sonuçları normal ise bu salgının sebebi nedir?
 
Seçimlerde İktidarından muhalefetine kadar vatandaşa her türlü vaatte bulunan siyasi partiler bu konuda ne yaptı? 
 
Sosyal medyada ve Sokak ağzıyla kurban işkembesi atılmış. Köpek leşi bulunmuş. Ceset bulunmuş gibi bozuk enformasyon doğru açıklama yapılarak önüne geçilemez miydi?
 
Bu hadisenin hukuki boyutu yok mu? Olması için insan mı ölmeliydi, ölecekse kaç insan ölmeliydi?
 
 Bu belirsizlik, bu muamma halkın devletin kurumlarına olan güvenini zedelemez mi? 
 
Sebzelerin yıkanmamasından dolayı vuku buldu söylemleri ne kadar gerçekçiydi? 
 
Türkiye’de daha önce buna benzer bir olay yaşandı mi?
 
Böylesi afaki bir durumda Koski Büyükşehir ve Seydişehir belediyesi vatandaşa su dağıtmak nezaketini gösteremez miydi?
 
Evinden çıkamayan insanlar var, yaşlılar ihtiyacı olanlar var hatta suyu alabilecek kadar olan parası olmayan insanlar var. Düşünülemez miydi ?
SUDAN DEĞİLSE PEKİ NEDEN?
Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (1)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Esma
(23.08.2024 21:57 - #249)
Bir şeydi şehirli olarak teşekkür ediyorum hakı beye
Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
(0) (0)
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.