ALİ SAYLAM
Köşe Yazarı
ALİ SAYLAM
 

SU, SU, SU… ERTELEMEYECEĞİZ, ERTELENEMEZ

Bir kez daha, ısrarla ve yüksek sesle söylüyorum: Dünyanın da, Türkiye’nin de, Seydişehir’in de birinci öncelikli sorunu sudur. Başka hiçbir başlık, suyun önüne geçemez. Bu bir temenni değil, bir uyarıdır. Bu bir görüş değil, hayati bir gerçektir. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kapanış konuşmalarında Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı’nın altını çizerek ifade ettiği gibi, KOP Projesi artık ertelenemez. Bu söz, öylesine söylenmiş bir cümle değildir. Çünkü mesele sadece Konya Ovası değil, bütün bir bölgenin geleceğidir. Son günlerde Konya milletvekillerinin bazıları açıkça şunu söylüyor: KOP Projesi, Kanal İstanbul Projesi’nden,  daha önemlidir. Çünkü bu proje ertelenirse kıyamet kopmaz.  Ama Konya Havzası susuz kalırsa, telafisi yoktur. Ben de tekrar ediyorum: Seydişehir bu işin merkezindedir. Hem tarım suyu, hem içme suyu açısından Seydişehir zengindir. Var olan Bu suyumuzun geç kalınmadan Seydişehir’e kazandırılması gerekiyor. Bugün gecikirsek, yarın bedelini çok ağır öderiz. Tarım biter, üretim biter, yaşam zorlaşır. Bu sadece çiftçinin değil, esnafın, sanayicinin, evindeki musluktan su bekleyen herkesin meselesidir. Geç kalınırsa, Seydişehir için bu çok büyük bir risk olacaktır. Artık bu meseleyi görmezden gelme, öteleme, halının altına süpürme lüksümüz yok. Su yoksa hayat yok. Su yoksa gelecek yok. Ve bir kez daha söylüyorum: Seydişehirin  Su meselesi ertelenemez.
Ekleme Tarihi: 26 Aralık 2025 -Cuma

SU, SU, SU… ERTELEMEYECEĞİZ, ERTELENEMEZ


Bir kez daha, ısrarla ve yüksek sesle söylüyorum:
Dünyanın da, Türkiye’nin de, Seydişehir’in de birinci öncelikli sorunu sudur.
Başka hiçbir başlık, suyun önüne geçemez.
Bu bir temenni değil, bir uyarıdır.
Bu bir görüş değil, hayati bir gerçektir.
Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kapanış konuşmalarında Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı’nın altını çizerek ifade ettiği gibi, KOP Projesi artık ertelenemez. Bu söz, öylesine söylenmiş bir cümle değildir. Çünkü mesele sadece Konya Ovası değil, bütün bir bölgenin geleceğidir.
Son günlerde Konya milletvekillerinin bazıları açıkça şunu söylüyor:
KOP Projesi, Kanal İstanbul Projesi’nden,  daha önemlidir.
Çünkü bu proje ertelenirse kıyamet kopmaz. 
Ama Konya Havzası susuz kalırsa, telafisi yoktur.
Ben de tekrar ediyorum:
Seydişehir bu işin merkezindedir.
Hem tarım suyu, hem içme suyu açısından Seydişehir zengindir. Var olan Bu suyumuzun geç kalınmadan Seydişehir’e kazandırılması gerekiyor.
Bugün gecikirsek, yarın bedelini çok ağır öderiz.
Tarım biter, üretim biter, yaşam zorlaşır.
Bu sadece çiftçinin değil, esnafın, sanayicinin, evindeki musluktan su bekleyen herkesin meselesidir.
Geç kalınırsa, Seydişehir için bu çok büyük bir risk olacaktır.
Artık bu meseleyi görmezden gelme, öteleme, halının altına süpürme lüksümüz yok.
Su yoksa hayat yok.
Su yoksa gelecek yok.
Ve bir kez daha söylüyorum: Seydişehirin 
Su meselesi ertelenemez.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.