kampüs

UMUT VE PLANLAR BAYRAM SONRASI…

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 15.05.2020 - 11:12, Güncelleme: 15.05.2020 - 11:12
 

UMUT VE PLANLAR BAYRAM SONRASI…

Ali Saylam'ın Yazısı...

Artık korona virüslü yaşamanın üretim kısmı ağırlık kazanmaya başladı. Bu nedenle herkes bayramdan sonrası için planlar yapmaya başladı bile. Maske kuralı ve sosyal mesafeye uyarak yani yaşam tarzımız değişerek hayat devam edecek gibi görünüyor. * Seydişehir’de devam eden Belediye yatırımlarından Millet Bahçesi ve Arasta Çarşısı giydirme çalışmaları bayram sonu hız kazanacak. Seydişehir – Beyşehir duble yolu çalışmalarının da yine bayram sonunda hızlanacağı edinilen bilgiler arasında. * Tabi bu korona virüs sürecinde esnaflarımız haklı olarak bayramın yaklaştığı şu günlerde dört gün sokağa çıkma yasağının iki güne indirilmesi, alışverişlerde biraz daha esneklik sağlanması talebinde bulundular. Hakları var ama sokağa çıkma yasağı Sağlık Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı’nın kararları ve Valiliğin hıfzıssıhha kararları noktasında belirlenen bir durum. Böyle olunca da sokağa çıkma yasağı konusunda durumu iyi olmasına rağmen Seydişehir’in yapabilecek bir durumu yok. Ama bayramdan sonra diğer esneklikler konusunda korona virüs tablosunda aksi bir gelişme olmazsa Seydişehir kurallar uymak koşulu ile normal yaşamına geçmede büyük mesafe kat etmiş olacak. Ayrıca şuanda il bazında kararlar alınıyor öyle öngörüyorum ki gelecek günlerde Bilim Kurulu’nun da önerileri ile ilçe bazında kararlar alınmaya başlar diye düşünüyorum. İşte o zaman Seydişehir ilçeler arasında ilk avantajlı konumu elde etmiş olur. * Birde geçtiğimiz haftada gündem olan başıboş köpeklerin sorunları var. Gazetemizde yaptığımız köpek saldırıları ile alakalı haber çok sayıda yorum aldı. Bu sorun artık genel bir sorun ve insanları ikiye böldü. Bir taraf hayvan sever olduğu için hayvan hakları açısından yaklaşırken diğer taraf insan sağlığı ve psikolojisi açısından yaklaşıp çözüm aranması noktasında adeta isyan etti. Ama biliyorsunuz bu hayvanların korunmasında güçlü yasalarda hayata geçirildi. Şuanda Türkiye’de en özgür kesim başıboş hayvanlar… Öldürmek şöyle dursun dokunmak dahi büyük bir suç. Bu sorunun çözümü ise devletin başka birimlerinin yanı sıra en fazla belediyeye düşüyor. Yalnız burada önemli nokta var ki; Belediye ne yaparsa yapsın iki tarafa da yaranamıyor. Tabi yine de bu sorun yabana atılacak bir sorun değil hatta gittikçe büyüyor. Bir an önce çözüm bulunması için en başta bu iki tarafın birbirini anlaması gerekiyor. * Bizde, devlette, yerel bazda yöneticilerde hepimiz bayramdan sonrası için planları yapıyoruz. Özgürlük özlemimizin yanı sıra bir iyimserlik havası da oluşmaya başladı. Ancak şunu unutmamalıyız ki bu korona virüs denen belanın ne yapacağı belli olmaz. Dünya Sağlık Örgütü’nün son bilgide bu virüsün 5 yıl bile sürebileceği söylentisi bizi endişelendiriyor. Gel gelelim korkunun da ecele faydası yok. Seydişehir’de özellikle kuralların en önemlisi olan sosyal mesafe, maske ve topluluklardan kaçınma kuralına uyulduğu müddetçe ilçemizi daha güzel günler bekliyor.
Ali Saylam'ın Yazısı...

Artık korona virüslü yaşamanın üretim kısmı ağırlık kazanmaya başladı.

Bu nedenle herkes bayramdan sonrası için planlar yapmaya başladı bile.

Maske kuralı ve sosyal mesafeye uyarak yani yaşam tarzımız değişerek hayat devam edecek gibi görünüyor.

*

Seydişehir’de devam eden Belediye yatırımlarından Millet Bahçesi ve Arasta Çarşısı giydirme çalışmaları bayram sonu hız kazanacak.

Seydişehir – Beyşehir duble yolu çalışmalarının da yine bayram sonunda hızlanacağı edinilen bilgiler arasında.

*

Tabi bu korona virüs sürecinde esnaflarımız haklı olarak bayramın yaklaştığı şu günlerde dört gün sokağa çıkma yasağının iki güne indirilmesi, alışverişlerde biraz daha esneklik sağlanması talebinde bulundular.

Hakları var ama sokağa çıkma yasağı Sağlık Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı’nın kararları ve Valiliğin hıfzıssıhha kararları noktasında belirlenen bir durum.

Böyle olunca da sokağa çıkma yasağı konusunda durumu iyi olmasına rağmen Seydişehir’in yapabilecek bir durumu yok.

Ama bayramdan sonra diğer esneklikler konusunda korona virüs tablosunda aksi bir gelişme olmazsa Seydişehir kurallar uymak koşulu ile normal yaşamına geçmede büyük mesafe kat etmiş olacak.

Ayrıca şuanda il bazında kararlar alınıyor öyle öngörüyorum ki gelecek günlerde Bilim Kurulu’nun da önerileri ile ilçe bazında kararlar alınmaya başlar diye düşünüyorum.

İşte o zaman Seydişehir ilçeler arasında ilk avantajlı konumu elde etmiş olur.

*

Birde geçtiğimiz haftada gündem olan başıboş köpeklerin sorunları var.

Gazetemizde yaptığımız köpek saldırıları ile alakalı haber çok sayıda yorum aldı.

Bu sorun artık genel bir sorun ve insanları ikiye böldü.

Bir taraf hayvan sever olduğu için hayvan hakları açısından yaklaşırken diğer taraf insan sağlığı ve psikolojisi açısından yaklaşıp çözüm aranması noktasında adeta isyan etti.

Ama biliyorsunuz bu hayvanların korunmasında güçlü yasalarda hayata geçirildi.

Şuanda Türkiye’de en özgür kesim başıboş hayvanlar…

Öldürmek şöyle dursun dokunmak dahi büyük bir suç.

Bu sorunun çözümü ise devletin başka birimlerinin yanı sıra en fazla belediyeye düşüyor.

Yalnız burada önemli nokta var ki; Belediye ne yaparsa yapsın iki tarafa da yaranamıyor.

Tabi yine de bu sorun yabana atılacak bir sorun değil hatta gittikçe büyüyor.

Bir an önce çözüm bulunması için en başta bu iki tarafın birbirini anlaması gerekiyor.

*

Bizde, devlette, yerel bazda yöneticilerde hepimiz bayramdan sonrası için planları yapıyoruz.

Özgürlük özlemimizin yanı sıra bir iyimserlik havası da oluşmaya başladı.

Ancak şunu unutmamalıyız ki bu korona virüs denen belanın ne yapacağı belli olmaz.

Dünya Sağlık Örgütü’nün son bilgide bu virüsün 5 yıl bile sürebileceği söylentisi bizi endişelendiriyor.

Gel gelelim korkunun da ecele faydası yok.

Seydişehir’de özellikle kuralların en önemlisi olan sosyal mesafe, maske ve topluluklardan kaçınma kuralına uyulduğu müddetçe ilçemizi daha güzel günler bekliyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.